Het maakt niet uit hoe oud je bent

ImageZondag 10 oktober had ik het genoegen om twee loopsters, Laura en Lydia, te mogen begeleiden tijdens de 5km van de Hoge Veluwe loop. Hierbij hadden we afgesproken dat ik in ieder geval bij Laura zou blijven, die op haar 54e haar eerste loop ging ervaren. In een trainingsrondje had Laura officieus 38 minuten genoteerd, nadat ze maar vol bleef houden dat ze nooit een 5 km zou kunnen uitlopen.

Het was dus spannend om voor het eerst mee te doen. Tussen zoveel lopers en hoe het zou gaan natuurlijk. Voor ze het wist was er ineens 2,5 kilometer voorbij. 500 meter voor de finish kon er op zeker ook nog gelachen worden naar de sportfotograaf, dus dat zat allemaal wel snor. De eindtijd: 35.49 was een PR voor Laura, dik 2 minuten eraf en een geweldige prestatie bij deze eerste prestatieloop. Lady Lydia heeft ook lekker gelopen. Op een parkoers met een tijd net zo snel als op de baan 32.59min. De insiders weten wel dat ook dit een hele goede prestatie is. Trainingsmaat Hennie liep met twee vingers in de neus zijn 5 km uit.  Net zoals ik heeft hij errug genoten van de omgeving, de zon en veel veluwe lopers gezien.

We liepen trouwens voor KIKA-kinderkanker en zijn gigaverwend in de Glaxo tent. Als je volgend jaar verwend wil worden, loop dan ook eens mee en informeer dan ook naar de KIKA inschrijving. Altijd prettig om voor het goede doel te lopen.

Image

Na de inspanning even opfrissen, omkleden  en nagenieten van de verzorging. Het was weer gezellig. Op naar de Zevenheuvelen in november.

© Rico van Leeuwen – Apeldoorn