ImageWij hebben een Wii, een soort spelcomputer met allerlei gadgets, waarmee je voor de televisie kunt sporten. Nu was er een Wii fit plus in de aanbieding compleet met board. Dit board voert continu meetingen uit, waardoor je net als met een joystick door je gewicht te verplaatsen de cursor op het scherm kunt bewegen.

Voor je begint met spelen moet je een soort algemene test ondergaan waarbij lengte, gewicht, evenwichtsgevoel etc. resulteren in je Wii leeftijd. De hele familie bleek een Wii leeftijd te hebben die ver boven hun gewone leeftijd lag. Mijn zoontje van 9 was zelfs 30. Ze sporten allemaal en zijn veelzijdiger dan mij, de stomme hardloper.

Image

Ik moest ook de test doen en kijk daar, mijn Wii leeftijd was 8 jaar minder dan mijn echte leeftijd. Vervolgens een uur trainen met 30 graden in de schaduw en weer de Wii test. Nu was ik 16 jaar jonger dan mijn echte leeftijd. De Wii maakte zich zorgen, afvallen was leuk maar zo snel dat was slecht. Ik moest een concentratie test van hem doen en gelukkig haalde ik daar een 8 voor. Voorzichtig meldde hij nog dat ik wanneer ik echt optimaal gezond wilde worden er nog een kilo of 3 af moest.

Ga ik mee aan de slag, maar niet vandaag.

© Rinus Groen – Apeldoorn