Doen en laten

ImageIk sprak een vrouw, laten we haar voor het gemak Sylvia noemen. Ze loopt ook hard, maar niet zo fanatiek. We kregen een discussie over wat nu voor overgewicht zorgde. Zij zei:"Te veel eten" en ik:"Te weinig doen". Als je zeven keer per week gaat trainen hoef je niets te laten is mijn overtuiging. Haar overtuiging was dat je met twee keer per week trainen en  niet snoepen alles ook in het gareel kon houden.

Image

De waarheid zal in het midden liggen. Even later was ik al weer met wat andere dames in de volgende discussie beland over of ik me als 54-jarige beledigd moest voelen als een jongere voor mij opstond. Ach, ik mag graag zitten, behalve in de gevangenis. Opeens werd onze discussie ruw verstoord door een enorm gebonk op de kantinemuur naast mij. "Oh god", riep iemand:"de kantine is al lang afgesloten en er zit nog iemand binnen". Het bleek Sylvia te zijn. Door het raam riep ik nog:"Dit is je kans om heel lang zoveel te laten als je maar wilt". Ze keek zo smekend dat men haar toch maar bevrijdde. 

Was een leuke kop geweest:"Dood lid van AV Veluwe in kantine AV’34 gevonden". Overigens bleek tien minuten later nog een dame op het toilet te zitten die ingesloten was. Wat een zeikers die vrouwen.

© Rinus Groen – Apeldoorn