De vliegende krentenbol

Redactie LoopkrantOveral in de wereld zien mensen UFO´s en vaak hebben ze dan ook nog een camera bij de hand om hun waarneming te vereeuwigen. Vrijwel altijd blijkt het zien wat je wilt zien. Zelf maak ik vaak een foto en zie dan later het bijzondere van de foto. In 2009 fietste ik mee met Jan Hollak tijdens de Midwinter Marathon in Apeldoorn. Onderweg kwam Robert Jan Wagelaar ons voorbij.

Hij toverde uit een van de vele zakjes en vakjes in zijn tenue een krentenbol te voorschijn. Zonder al te veel speeksel werkte hij die naar binnen. Ik had wel een camera bij me, maar toen ik het zag moest ik nog snel ergens verderop gaan staan om een foto te maken. Helaas, dus gemiste kans.

Foto genomen door Rinus Groen (archief 2009)

Dit jaar kreeg ik van de meesteres van deze site een foto van een wildvreemde man die iets aan het eten was. Het overtuigende bewijs, volgens haar, dat Robert Jan Wagelaar zich dit jaar weer te buiten ging aan krentenbollen tijdens de Midwinter Marathon en zij er wel in geslaagd was dit fenomeen vast te leggen. Robert Jan lag dit jaar echter op zijn krent ergens in een warm land.

Redactie Loopkrant

Ach, het zei haar vergeven. Zelf riep ik heel hard meerdere malen Leon tegen Coen Stoker en vroeg me af waarom hij niet omkeek.

© Rinus Groen – Apeldoorn