ImageVia een Zutphense hardloopzaak was Karhu zo vriendelijk om mij een tijdje te sponsoren. Op het moment van gebeuren had ik eerst zo mijn bedenkingen. Deze schoen kende ik niet anders dan een massieve stugge schoen gericht op de zwaardere lopers. Gesponsord worden is leuk, behalve wanneer je hetgeen waarvoor je gesponsord wordt niet meer kunt doen door blessures..

Ik was dan ook blij verrast toen ik de schoentjes mocht passen. Ze wogen niks, maar waren toch stabiel en zaten gewoon lekker. Midden onder de hak was een uitsparing gemaakt, want daar deed je toch niets mee tijdens de voetafwikkeling. Dit scheelde weer in gewicht. Sindsdien moest ik regelmatig na een wedstrijd door het bos een dennenappel uit de holte peuteren. Wanneer woef iets op mijn pad had gelegd werd het gat ook netjes opgevuld tijdens een ongeplande landing op diens uitwerpselen. Het concept van de uitholling is volgens mij dan ook een stille dood gestorven. Woef bestaat nog wel en zelfs in grote getallen.

Image

Wanneer Sinterklaas zaterdag binnenvaart op het kanaal staat het in Apeldoorn zwart van de mensen langs de kant. Ook woef zal hierbij aanwezig zijn. Dezelfde kant waar de gemeente een hondentoiletroute heeft en alle ouders en kindjes dus zaterdag af en toe heel iets wegzakken. Je zal er maar wonen en je familie uitgenodigd hebben?

© Rinus Groen – Apeldoorn