Een dagje uit mijn leven

ImageVrijdag de dertiende… och, dat gaat me toch niet tegenhouden van te lopen. Het is droog vandaag en ik besluit te gaan lopen. Ik zet me op mijn bed om nog even ene kruiswoordraadsel op te lossen…en…val in slaap. Hehe, even een uurtje geslapen. Even rekken en met de camelback terug op stap. Er staat wel wat wind en uit voorzorg gaat de regenjas ook mee.

Gisteren was zo een mooi parcours dat ik hem nog eens wil lopen. Mijn tocht begint echter niet zo mooi als gisteren. Bij het indraaien van het bos zie ik een Jeep staan en verder drie jagers. Als er iets is dat niet samengaat dan zijn het jagers en ik. Ik hou van de natuur, de jagers schieten hem kapot en laten hun sporen na met die gruwelijke cartouchen die de natuur ontsieren. Ik mag er niet aan denken hoe ze s’avonds met hun prooi fier thuiskomen. Ze schoten niet op mij en toch zat er even lood in mijn benen. De gedachte aan wat die mensen op hun bord krijgen maken mijn benen zwaar.

Image

Och, polleke, loop verder en geniet van je loop. Ik heb ongeveer het tempo van gisteren te pakken en stop weer even aan dezelfde paarden om ze dag te zeggen. Al heel de tijd denk ik dat het begint te druppelen tot ik ontdek dat er een lek is. Het teutje van mijn drinkbuisje is lek.. Af en toe komt de zon er even door en dan is het toch wat zweten in zo’n regenjasje. Een koppel met 4 honden heeft ook de mooie natuur gevonden en geniet van een mooie wandeling. Op het einde van de kruiskouterwandeling komt er plots uit een tuin een halve koe gesprongen die even achter mij aan gaat. Sommige honden zijn toch wel echt groot. Ik kijk even achter mij en hij houdt halt… ben ik nu zo lelijk?

Terug naar het bos en naar rechts kijken, want links zitten die jagers nog altijd te wachten op…een lief konijntje..of wat dan ook. Thuis. Het is droog gebleven en ik heb een goed gevoel. Weer juist 20km gelopen en de tijd : 1u43′ , dat is 2 minuten sneller dan gisteren. Tot morgen beste vrienden.

© Paul van Hiel – Jette (BE) / http://paulvanhiel.spaces.live.com