Rondje cross voor iedereen: Randerodecross 2012

Zondag 4 november 2012. Ondanks de horror weersvoorspelling van regen, onweer en extreme kou was het tot ieders verbazing schitterend weer. Niet écht koud, bijna onbewolkt en bijna windstil. Het ideale weer dus voor een rondje bos. Ofwel crossen!

Ondanks dat Apeldoorn zeer rijk is aan een apart rondje bos voor iedereen, zochten heel veel lopers uit Apeldoorn en omstreken elkaar toch op om gezamelijk deze ochtend een rondje bos te lopen. Wetende dat iedere ronde ongeveer 3.2 zware kilometers zou zijn konden de deelnemers kiezen uit 1, 2, 3 of 5 rondes.

Aan de start toppers van Nederland die deze loop als een goede test voor het NK-cross later deze maand gebruikten, maar ook een groep lopers met nog heel weinig hardloopervaring. Zij werden onder leiding van hun zeer strenge trainster aangespoord om gewoon eens een ronde in het bos mee te doen in hun voorbereiding naar het succesvol afsluiten van een hardloopcursus in de wijk de maten van loopgroep Matenpark.

De parcoursbouwers hadden zich ook dit keer helemaal laten gaan om de lopers een schitterend parcours te kunnen aanbieden met heuvels, wat leuke beklimmingen en mooie stukken bochtige bospaden voor de technische lopers. Natuurlijk was het parcours bladvrij gemaakt, wat gezien een blik op kalender en tour-de-force moet zijn geweest.

Ondanks dat het meedoen met deze loop voorop staat, werd er wel natuurlijk door enkele zeer bekende Apeldoornse toppers en een nog altijd aftrainende wereldtopper uit Apeldoorn met een aanzienlijke snelheid gelopen. Omdat enkele lopers van de organiserende club AV Veluwe koste wat kost dit jaar de NK-cross titel voor clubteams wil binnenhalen, waren ook speciaal voor hen enkele boomstammen langs het parcours gelegd, om het voor hen nog leuker te maken.

Dankzij de geweldige organisatie na afloop bij iedereen, ongeacht het aantal rondes wat met had gelopen dan ook alleen maar blije gezichten. De herinnering na afloop van deze loop is inmiddels legendarisch en nog altijd een zeer gewild item. De hardloopproof hardloopagenda werd dus ook dit keer door veel lopers met dank ontvangen. Om direct voor wat zinvolle vulling in deze agenda te zorgen, had de organisatie gelukkig ook direct een overzicht met AV Veluwe wedstrijden in 2013 bijgevoegd.

In 2013 zullen de wedstrijden van AV Veluwe wel anders zijn dan de afgelopen 25 jaar. Hopelijk niet voor de lopers, maar wel voor de organisatie achter vele wedstrijden van AV Veluwe. Tijdens deze mooie 4 november 2012 was namelijk de laatste keer dat het binnen AV Veluwe en Apeldoorn legendarische duo Tonny en Lex van de Brink alles voorafgaand, op de dag zelf en na afloop regelden. Met vele wedstrijden per jaar die vanuit AV Veluwe organiseert vraagt heel Apeldoorn zich dus terecht af: Wat nu? En terecht want iedere loper die ooit betrokken is geweest of nog is bij het organiseren van een hardloopwedstrijd weet dat 100% inzet noodzakelijk is. Topwedstrijd of trimwedstrijd. De dag dient perfect te verlopen. 25 jaar wedstrijden perfect organiseren is een periode die diep respect vraagt voor Tonny en Lex. De persaandacht na afloop van deze editie van de Randerodecross ging dan eens ook niet richting de lopers, maar ging nu natuurlijk naar de krachten die dit mogelijk maakten. Jaar in, jaar uit.

© Redactie Loopkrant