Fris, scherp en gretig aan de start!

Foto genomen tijdens de Global Athletics in NijmegenZaterdag 4 augustus, op weg naar een recordpoging in Uden. Dennis Licht schrijft op zijn eigen website vrijwel dagelijks zijn belevingen op papier. "Dit seizoen krijgt nog een langere staart als gebruikelijk. De komende periode staat een 800m, 1500m en een recordpoging op de 3000m steeplechase op het programma. Tijdens de Keienmeeting in Uden zal ik een aanval doen op het baanrecord.

Op zondag 15 juli, tijdens de Flanderscup-meeting in Gent, ben ik zesde geworden op de 1500 meter. Vooraf was voorspelt dat het een snelle wedstrijd zou worden. Er waren meer dan twaalf snellere atleten aan de start, waaronder een aantal lopers die ver onder de 3 minuut 40 lopen.

Foto genomen tijdens de Global Athletics in Nijmegen

Het veld bestond uit atleten uit de USA, Marokko, Frankrijk, België, Canada, Ierland, Zwitserland, Groot-Brittanië en Nieuw-Zeeland met een totaal van 20 atleten. Uiteindelijk bleek het een rit als in de Tour de France. Niemand wilde de aanvangstempo van de tempomaker volgen. Ik wilde graag de kop overnemen, maar dit werd mij niet mogelijk gemaakt. Ik zat zelf ingesloten aan de binnenkant, waardoor ik niet makkelijk de kop kon overnemen. Het voordeel was dat ik daardoor rustig moest wachten tot het juiste gaatje zou vallen.

Foto genomen tijdens de Global Athletics in Nijmegen

Met een dubbele inhaalactie over het gras en flinke duw kon ik eindelijk de ruimte vinden om me naar voren te werken en een goede positie te verwerven in het veld. Na 1100 meter bleken we op een tijd van 3.47 à 3.48 door te komen en ontaarde de wedstrijd in een groot sprintfestijn. Omdat ik een goede positie voorin het veld had verworven kreeg ik voldoende ruimte om een hoge ranking te behalen. Uiteindelijk werd ik op de streep door twee atleten ingehaald, maar met een slotronde van 55.5 seconden liep ik toch nog een 3.43.24 op de 1500 meter.

Ik had liever gehad dat het een snelle race was, omdat ik me op dit moment in staat acht mijn persoonlijk record te verbreken. Deze race geeft me toch een lekker gevoel: ik kan ook op deze manier een 3,43-er lopen. Op zaterdag 28 juli, tijdens de Nacht van Atletiek in Heusden, hoop ik dan uiteindelijk een nieuw persoonlijk record vestigen. De komende periode zal ik weer wat meer rustige kilometers maken om in Heusden en in Uden fris, scherp en gretig aan de start te kunnen staan."

Foto genomen tijdens de Global Athletics in Nijmegen

© Dennis Licht – Apeldoorn / http://dennislicht.tk/