Voel het enthousiasme over je heen vloeien

ImageDe lopers zijn inmiddels over de helft van hun hardloopvierdaagse. Deze zaterdagavond in de prachtige omgeving van Kasteel ter Horst. Hoe kun je deze etappe het beste omschrijven. Soms schieten worden domweg te kort. Als buitenstaander, geen deelnemer of directe supporter van het hardloopevenement, word je eenvoudig en snel opgenomen in de groep. 

Binnen no-time voel je het enthousiasme over je heen vloeien. Allerlei emoties passeren de revue. Het winnaarsgevoel van de eerste lopers. Het doorzettingsvermogen van de daaropvolgende lopers. Strijd om die paar seconden en betere plaats in het totaalklassement. Morgen staat namelijk de tijdloop op het programma waar elke plek telt. Je mag immers een halve minuut voor of juist achter je directe concurrent van start. Het biedt echter voor beiden perspectief.

De spanning stijgt bij iedereen. Waneer komt Ruud en waar blijft onze Lammert? Loopbroeders op de 100km. Grada Boschker, weekendcoach van het team Vrouwenpower, heeft ook zelf deze etappe op zich genomen. Even later kijkt ze gespannen waar haar toppertjes blijven.

Henk Borgmeijer in gesprek met Jolanda van der Bles 

Één voor één worden alle lopers en loopsters door Henk Borgmeijer vol overgave binnengeloodst. Tussendoor nog korte interviews met iedereen die voorbijkomt.Op zijn karakteristieke manier praat hij de wedstrijd aan elkaar en haalt net zo makkelijk de nummer 825 als een wereldkampioen binnen. Melchior van der Pol, koploper in het klassement, wordt dan ook abrupt onderbroken als een binnenkomende dame verkeerd dreigt te lopen.

"Hand in hand kameraden, Samen staan we sterk". Twee dames lieten dit zeer duidelijk zien door hand-in-hand de finishlijn te passeren. Na afloop is weer de ontspanning en blijdschap van de gezichtjes af te lezen. Zoals Borgmeijer al zegt:"Nu is het tijd voor alle fotografen om aan het werk te gaan. Prachtige actiefoto’s en sfeerbeelden van deze romantische locatie. Kom kom kom!" Echter foto’s en verhalen geven slechts een gedeelte weer van hoe heerlijk het is om te lopen. Mogelijk kan een filmfragment * je op weg helpen om zondagavond of maandagochtend eens te komen kijken. Geniet (gratis) mee!

© Redactie Loopkrant.nl

* Videoformaat wmv 3MB

Hoe diep kun je gaan? 
Hand in hand over de finish 
Gerrie Poelarends: