Diepe Hel Holterbergloop: een mooie herfstloop

ImageOp zaterdag 28 oktober stond voor de 19e keer de Diepe Hel Holterbergloop op het programma. Een prachtige route over 5 en 10 Engelse mijl door het prachtige landschap van de Sallandse Heuvelrug. Het leuke van deze loop is dat de ene keer start en finish in Nijverdal is en de andere keer in Holten.

 Zo wordt het ene jaar de ene kant en het andere jaar de andere kant van de Holterberg beklommen. Deze keer was Nijverdal aan de beurt om de bijna 1.000 deelnemers (en hun supporters) te verwelkomen.

Ed van der Zwaan (nr 175)

Eén van de deelnemers was Ed van der Zwaan (foto) uit Apeldoorn. Ed is enkele jaren geleden via loopgroep Titus uit Apeldoorn weer opnieuw met het loopvirus besmet geraakt. Dit was zijn eerste Diepe Hel Holterbergloop en het is hem goed bevallen. Zijn tijd van 1.27.47 was misschien net iets boven de verwachting. Stilletjes was gehoopt op een tijd rond de 1.25, maar het was dan ook een bijzonder pittig parcours. Uit onderstaand hoogteprofiel blijkt wel dat het niet gemakkelijk was.

De diepe hel!

Ed: ‘de Diepe Hel was een echte kuitenbijter! Vanaf de elfde kilometer liep ik pas weer lekker, maar toen ging het ook erg goed. Al met al een mooie loop, die zeker voor herhaling vatbaar is. Dus: tot volgend jaar in Holten!’. Nemi:’Ik zou samen met Ed lopen, maar ik was helaas ziek (griep, keelpijn). Daarom heb ik mij maar als supporter én reporter laten gelden.

© Nemi van der Reest / Ed van der Zwaan – Apeldoorn