Molen tot Molenloop

MelchiorOp 7 juni 2014 heeft de derde editie van de Molen tot Molenloop te Garderen plaatsgevonden met als organisatoren Organisatie Molen tot Molenloop, Garderense Ondernemers Vereniging en Loopgroep Garderen. Het programma deze editie: 5 en 10 kilometer. Start en finish waren bij korenmolen “ de Hoop “ te Garderen.

Het betrof een nagenoeg geheel verhard parcours in het bosrijke buitengebied van Garderen waarbij veel hoogtemeters moesten worden bedwongen. Op het parcours van de 10 kilometer was de Solseberg en de zandafgraving opgenomen.

Een pittig parcours met diverse beklimmingen en veel vals plat. De omstandigheden waaronder moest worden gelopen waren eveneens zwaar. Het was drukkend benauwd met een temperatuur van circa 30 graden. Het hardloopevenement werd muzikaal omlijst door “ Bin je betoeterd “.

Run2DayDeventer-atleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn won in 2013 de 10 kilometer in 36.01. Vanwege een druk wedstrijdprogramma én de hitte koos deze toploper uit Apeldoorner voor de 5 kilometer.

Na een rappe start werd Van de Pol na circa 500 meter ingehaald door Henk Jan Ruitenbeek uit Putten die zijn voorsprong gedurende de race uitbouwde tot maximaal 50 meter. In de laatste kilometer heuvelopwaarts kwam Van de Pol steeds dichter bij Ruitenbeek en sprintte circa 150 meter voor de finish weg om uiteindelijk overall te winnen in 17.26. Ruitenbeek werd tweede op negen seconden afstand in 17.35.

Van de Pol boekte eindelijk weer eens een overallzege en was zeer tevreden gezien het zware parcours en de zinderende hitte bij een temperatuur van circa 30 graden. Iedereen die dit weekend heeft gelopen, weet hoe leuk hardlopen met warm is! En met deze temperaturen een wedstrijd lopen geeft natuurlijk extra glans aan alle prestaties!

molenloop2

Monique Doornekamp van Running 2000 won bij de vrouwen overall de 5 kilometer in 19.58. Jan Willen Hagen uit Nunspeet pakte overall de winst bij de heren op de 10 kilometer in een eindtijd van 36.17 wat 16 seconden langzamer was dan het parcoursrecord van Van de Pol uit 2013. Bij de dames zegevierde Leanne Teunissen van SV Putten overall in 48.59.

Melchior van de Pol – Apeldoorn