Ze zijn knettergek in Haarle

20140331Duimomhoog29 maart 2014. In Amsterdam worden de lopers gek tijdens de Electricrun. In het Oosten, in Haarle, zitten ze ook niet rustig stil hoor. De Landalloop vanaf toeristisch toplocatie Landal De Hellendoornse Berg. Beter kan je het als hardloper niet treffen. De ultieme trainingsweekend-accommodatie-test! Hoe hoog staan ze in onze hardloopranking?

De weg richting Haarle is en blijft een mooie tocht waarbij de Zen je tegenmoet stroomt. Wie wil hier nu niet sporten? Prachtige polderwegen om te rennen, pittige heuvels voor een mooie intervaltraining en bovenal oer-Hollandse gastvrijheid op het park en bij de diverse eetgelegenheden op fietsafstand.

Aangekomen op de parkeerplaats, een droog weiland ditmaal, is de weg naar het inschrijfbureau eenvoudig te vinden door het geluid van de speaker uit de boxen. Gezelligheid, sportiviteit en een prachtig zonnetje zorgt voor een gezellige drukte. De 5km is bij onze aankomst reeds volbracht en we zien dan ook veel trotse lopers met blozende wangen passeren. Melchior vd Pol (AV’34 Apeldoorn) was zo blij dat hij vrij kreeg op het werk en zodoende toch mee kon doen aan de Landalloop. Met een mooie 1e prijs om mee thuis te komen.

20140331LandalKrant

De kidsrun was gigantisch! Wat gingen die jongens en meiden snoeihard over het vakantiepark en wat een groot aantal….slik….verwacht de organisatie dat wij ook zo gaan schitteren over een luttel uurtje? Hup, het bos in voor een kleine verkenningstocht. Al snel liepen we via een omweg en was het pad wat we inliepen niet de juiste route. Zeker gezien de vele tractors en werklui die hier nog hard aan het werk waren op zaterdag. Een stofwolk achtervolgde ons nog minutenlang. Altijd verstandig om het parcours voorafgaand aan de echte wedstrijd aandachtig onder de loep te nemen. Het bos lag er mooi bij en de afwisseling tussen asfalt, klinkers en zandpaden was voortreffelijk uitgekiend. Ook de wisselwerking tussen klimmen, dalen en vals plat beloofde een mooie middag.

20140331LandalGratis

Om exact 14.15 werden de 15km-lopers losgelaten bij de startstreep. Dit jaar had organisator Albert Horsman zelfs een extra uitdaging voor hem en zijn team bedacht. Hoe mooi zou het zijn als de 10km-lopers perfect zouden instromen in het 15km-veld zonder elkaar tot last te zijn en zelfs voordeel kunnen bieden. Maanden voorafgaand aan het evenement werd er al aan de tafel van de organisatie gepuzzeld en berekend. Slotconclusie: we laten de 15km een iets grotere aanloopronde lopen zodat het veld mooi uit elkaar valt. De 10km start dan 4 minuten later en als puntje bij paaltje komt dan klopt het als een bus.

Zelfs stonden wij aan de start van de 10km en trappelden samen met Albert van ongeduld. Zou het lukken, zou het gaan? Pang! En daar gingen alle lopers van start over het vakantiepark. De eerste kilometer zat er al snel op…dan het invoegen…het ritsen, net als op de snelweg. Het ging perfect. Het tempo van de lopers lag gelijk. Wat dat betreft kan Albert bij de verkeersdienst aan de slag! De kilometers daarna waren zwaar, pittig en soms even het gevoel met lood in de benen te lopen. Dan gelukkig precies op tijd de verversingsposten. Voor de snelste lopers bij de finishlocatie een heus ereschavot op het balkon. Keurig geregeld allemaal.

20140331Ereschavot

Het is wel een heel positief verhaal aan het worden. Was er dan echt niets negatiefs op te merken? Ehhh, ok 1 dingetje: wij waren niet de winnaars van de gratis overnachting tijdens de verloting na afloop. Zuur, want de locatie is perfect voor een eerstvolgend trainingsweekend. Is het niet voor ons, dan wel voor 1 van onze trouwe lezers. Landal-directeur, ofwel Bas Hoogland, is echt knettergek! Ook de mede-sponsor doet hier niet aan onder. Voor slechts 8 euro mag je deelnemen aan een prachtwedstrijd en krijg je een tas vol met chips, snoepgoed, drank en supersnelle loopsokken. En dat voor zo’n luttel bedrag. Wij wensen de winnaar van de overnachting op De Hellendoornse Berg veel plezier toe en we hopen maar dat het geen 1 april-grap is!

20140331Kidsrun

© Redactie Loopkrant