Zuiderparkrun: iedereen blij!

20130706ZuiderparkrunStartZaterdag 6 juli. Heel Apeldoorn loopt uit voor het Zuiderparkfestival in het groenste park van de stad. Bij aankomst is het druk, gezellig druk. Vrolijke muziek en één groot speelplein voor jong en oud. Naast de zanggroepen, solo-artiesten, poffertjesbakkers en ijscomannen staat deze middag ook de Zuiderparkrun op het programma.

In 2012 was het tijdens de eerste editie nog één grote modderpoel met flinke hoosbuien voor de lopers. Dit jaar zomerse temperaturen met weinig wind. Als redactielid van Loopkrant moest ik uiteraard meedoen aan deze sportieve festiviteit in eigen achtertuin. Op het menu een 5km prestatieloop verdeeld over vijf rondes van net iets meer dan een kilometer. Immers lopen in een park vraagt om afsnijroutes. De route was uiterst gevarieerd met her en der vals plat, een beetje asfalt, enkele losliggende stoeptegels, voldoende grind, lekker los zand en heel veel rollators van enthousiaste buurtbewoners die het parcours zo ook snel wilden verkennen en direct eerste rang zaten voor de lopers.

20130706Zuiderparkrun

Na afloop was iedereen blij: de eerste dame, de eerste heer, de debutanten, de meefietser, de supporters, de organisatie en de vele Apeldoorners die rustig vanaf de picknicktafels onder genot van een drankje en vrolijke muziek hiervan konden meegenieten. Daar word je gewoonweg blij van. Churandy Martina, hier alvast de uitnodiging voor editie nummer 3!

20130706OrganisatieBlij

© Redactie Loopkrant / Fiona Markus – Apeldoorn