Bullseye

20130605HaileDe redactieleden van loopkrant.nl onderhouden al sinds de start in juni 2006 achter de schermen een warme band met veel hardlopers die het aandurven om hun hardloopgedachtes via Loopkrant publiek te maken. Wij genieten hiervan en ervaren nog altijd dat er hardlopers zijn die het leuk vinden om verhalen en hardloopbelevingen te lezen van mede hardlopers.

Zo gebeurde het dus dat op de eerste zomeravond van 2013 Loopkrant redactielid Maikel een van de boegbeelden van hardlopend Apeldoorn tegen kwam. Na het uitwisselen van gebruikelijke vragen als ‘Hoe ben je hersteld van je laatste blessure?’ en ‘Welke wedstrijd start je dit weekend?’ kwam het gesprek op winnen.

Onze hardloopvriend Rinus vertrouwde Maikel een van zijn laatste frustraties op hardloopgebied van de laatste maanden toe. Na wat doorvragen werd het duidelijk. Onze dierbare hardloopcollega Rinus worstelde. Omdat uit een worsteling vaak de mooiste verhalen en literatuur tot stand komt, moedigden wij Rinus aan om zijn zorg op papier te zetten. Wellicht dat dit dan helpt met het accepteren.

Tot groot plezier van de redactie kregen wij binnen 24 uur al een vertrouwd ‘ groentje’ in onze mail. Rinus verzekerde ons zoals altijd dat de namen 100% fictief en verzonnen zijn. Mocht er dus mensen in Nederland met deze namen zijn en aktief hardlopen dan gaat dit verhaal dus ‘echt niet over jullie!

20130605Sprinten

Rinus Groen:”Vaak jut ik mensen tegen elkaar op om beiden tot beter prestaties te bewegen. Zo heb ik jaren geleden Maikel aangegeven dat Ad zijn hoogste doel voor dat jaar hem te verslaan was. De eerste de beste confrontatie slaagde Ad daar met vlag en wimpel in. Leuk, gepasseerd station.Tot vandaag.

Maikel kwam naar me toe met een buikje van zeg de zesde maand en hij ging de loopdraad weer flink oppakken. Met twee vingers in de neus 18 minuten op de 5km was het doel, EN Ad helemaal zoek lopen. Ik snapte niet wat zijn belang was om Ad (die inmiddels een verdienstelijk sprinter is en mij eerder dit jaar een broodje shoarma gaf omdat zelfs de 8km van de midwinter te hoog gegrepen was) te verslaan.

Toen viel het kwartje, Maikel is na de oorwassing jaren geleden nooit over de klap heen gekomen. Op zijn kamer dart hij op een foto van Ad, hij wast zijn haar met grint en Ad gaat afgemaakt worden. Koste wat het kost. Ik hoop dat Ad door mijn opjutting jaren geleden nu niet de kop van jut wordt.

© Redactie Loopkrant & Rinus Groen