De kortste rij ooit

20130326RijZaterdagochtend stapte ik om 9.30 Runnersworld binnen. Ik werd uitbundig begroet als de 2e klant die dag. Jammer, want de 1e klant kreeg een paar New Balance hardloopschoenen. Mynko Peterink had gewonnen en zat met een kop koffie bij te komen van de ontberingen. Hij had in een slaapzak de hele nacht voor de deur gelegen. 

Hij had zich in vier weken gedegen voorbereid op deze actie. Bij elke winkel altijd de langste rij en in de weekenden elke week een uurtje eerder bij de bakker voor de openingstijd voor de deur staan.

Het echte werk was toch wel tegen gevallen. Het was steenkoud maar daar valt op te kleden. De nachtbrakers die bij het verlaten van de kroeg als grap bij hem in de slaapzak wilden kruipen en de politie die dacht dat hij een dakloze was waren niet opgenomen in de training. Om zes uur kwam de marktmeester naar hem toe en bood hem wat geld voor het opzetten van de kramen, zodat hij na zo’n nacht een ontbijt zou kunnen betalen. Had je maar niet vreemd moeten gaan zag je hem denken.

20130326Runners

Ach want bomt het, de schoenen zijn binnen. Mij bekruipt echter het gevoel dat hij ook op 8.59 met een bakje warme kibbelingen voor de deur had kunnen gaan staan, maar dat terzijde.

© Rinus Groen – Apeldoorn