De klad zat erin, maar nu weer gefocust!

‘t Is een hele lange tijd geleden dat ik voor het laatst een hardloopstukje heb geschreven. Maar ja, bij mij staat hardlopen synoniem met schrijven. En hardlopen heb ik door diverse omstandigheden (voornamelijk blessures) weinig tot niet gedaan. Maar uiteraard heb ik niet stil gezeten en zeer zeker niet bij de pakken neer gezeten, want dat is niks voor mij als sportfanaat.

Mijn conditie hield ik op peil door drie keer in de week te zweten in de sportschool. Dit ook op aanraden van mijn fysiotherapeut. Bloggen doe ik al lang niet meer en dat zal  waarschijnlijk ook zo blijven. Ik kan beter mijn spaarzame vrije tijd besteden aan hardlopen en uiteraard aan mijn gezin. Na mijn geweldige vakantie in Turkije heb ik de knop omgezet en heb ik mijn training drastisch omgegooid d.w.z. dat ik mijn trainingsfrequentie van drie naar vijf keer per week opvoer om mijn doel te bereiken nml. de Tilburg Ten Miles (16.1km). Dit houd voor mij in dat ik op dinsdag, donderdag en zondag hardloop, op woensdag en vrijdag fitness en zaterdag en maandag mijn nodige rust pak.

De TTM is een goed alternatief voor de Dam tot Damloop waar ik helaas niet aan kan deelnemen omdat ik bij de inschrijving niet online door kwam. Maar helaas de afspraak die ik met mijn collega Linda gemaakt hebt om samen deze geweldige evenement in Den Haag/Scheveningen te lopen kan ik niet nakomen aangezien zij wel een startnummer heeft bemachtigd. Mazzelkont. Hoewel…

En zoals een Hollander betaamt zijn de inschrijfkosten voor de Tilburg Ten Miles véél goedkoper dan de DTD. Voor de helft van de prijs ben ik verzekerd van een startnummer in Tilburg en krijg ik ook nog een mooi hardloopshirtje. Wat wil je nog meer? Op 2 september hoop ik dan in Tilburg van start te gaan en een goede 10 mijl te lopen, maar vooral weer te kunnen genieten van alles wat het hardlopen met zich meebrengt. Daarna wil ik weer deelnemen aan de City Pier City, maar dat is een latere zorg. Nu maar focussen op de voorbereiding voor de TTM.

Wordt vervolgd…

© Eugène Lekatompessy – Ede