Safarirun door de ogen van…

20120122SafarirunMet de ietwat stoere, op oudejaarsdag gelopen Sylvestercross nog vers in het achterhoofd was het weer erg fijn om bij de familiale Arnhemse Safari-run te mogen helpen. Eigenlijk vind ik het meer een Safari-cross. Deze naam zou wat mij betreft meer passen bij deze gezellige, winderige, tikkie natte, soms sneeuwrijke bosloop naast Burger’s Dierenpark.

Dit jaar waren er maar liefst ongeveer zo’n 800, misschien zelfs meer, geïnteresseerde lopers aanwezig. Net als veel andere wedstrijdjes heeft de Safari-run zijn typische eigen sfeer en de combinatie lopen en dierentuinbezoek blijft een uniek concept. Geholpen daar dus. Leuk om dingen voor anderen in orde te maken waarbij er voortdurend als je bezig bent gevraagd wordt “of je zelf niet moest lopen”. Grappig was dat. Lekker samen met wat bekenden het parcours uitgezet, KM-bordjes geplaatst, struikeltakken verwijderd en neergelegd, spikes-matjes geplaatst (nee, niet in je nek) en verder van allerlei andere nuttige algemene hand- en ontspandiensten verricht.

20120122SafarirunShirt

Leuk om vervolgens in de dierentuin al die minstens 1600 hardloopschoenen op aangepast tempo rond te zien lopen. “He, die dikke grijze man daar bij de olifanten heeft hardloopschoenen aan, hij is vast ff daarvoor op Safari geweest” denk je dan. En die lange spichtige slungel bij de giraffen heeft ook al zulke mooie felgekleurde schoenen ! De dag ging snel voorbij.

© Iwan van Aken – Apeldoorn