Hardlopen is leuk!

20110909SprintenWarnsveld2Op zaterdag 3 september 2011 heb ik de halve marathon van Warnsveld gelopen. De omstandigheden waren erg zwaar. De start van de halve marathon was om 14.30 uur en de temperatuur liep al snel op tot 29 graden Celsius. Een aantal hardlopers is uitgevallen vanwege de zware omstandigheden. Een teamgenoot van mij (waterpolo) is afgevoerd door een ambulance. Op internet las ik vervolgens verschillende negatieve reacties over ongetrainde hardlopers en de welbekende doodlopers. Voor mijn teamgenoot, die in uitstekende conditie verkeert, zijn deze reacties erg vervelend. Eerst ligt hij ruim 45 minuten op straat met om hem zich heen verzameld tientallen ramptoeristen en vervolgens wordt hij geconfronteerd met die negatieve reacties.

Gelukkig is mijn teamgenoot maandag 5 september ontslagen uit het ziekenhuis. Hij bleek kerngezond en in uitstekende conditie. De negatieve reacties op het internet over de uitvallers zijn erg vervelend voor mijn teamgenoot om te lezen. Rob, gelukkig weten wij wel beter en voor ons ben je een kanjer!

20110909SprintenWarnsveld

Uit mijn directe omgeving hoor ik vaker dat hardlopers doodlopers zijn. Ik kan genoeg tegenargumenten opnoemen, maar uit de foto blijkt vooral dat hardlopen erg leuk kan zijn! Na 21 kilometer hebben gelopen besloten Erkan en ik om de halve marathon af te sluiten met een sprint. Je ziet het publiek denken: “Wat een mafkezen”.

© Guus Beking – Apeldoorn