De man met de drie ballen

ImageTijdens een gewoon stukje joggen kreeg ik opeens pijn op de plek waar ik denk dat mijn nieren zitten. De pijn werd steeds iets heviger en na een kilometer of drie moest ik even stoppen om wat te rekken en strekken, want de pijn nam wel erg onaangename proporties aan. Daarna was het alleen maar erger geworden en hoe ik precies thuis ben gekomen weet ik niet, maar het ging allemaal niet van harte.

Een dagje rust later kreeg ik al snel weer last en de pijn werd ook continu voelbaar wanneer ik niet liep. Gedurende de nacht, wanneer ik dacht te rusten, kwamen de problemen pas echt. Het is nu vijf weken later. Het blijkt acute spit te zijn, waarschijnlijk veroorzaakt door heel lang dag in dag uit een uur of 12 achter de PC te zitten. Pijnstillers, warmte, minder achter de PC, een goede zithouding en oefeningen hebben veel verbetering gebracht. Die oefeningen zijn goed te doen, maar ik weet nu al dat wanneer ik weer de oude (niet qua leeftijd) ben ik het weer ga verwaarlozen.

Image

Ik ken iemand van 60 die elke dag op een fysiobal ligt te rollebollen en hij heeft een body om jaloers op te zijn. Ik merk het al door al die tijd niet hardlopen krijg ik te veel bedenktijd en ga ik allemaal goede voornemens bedenken. Was Herman Verheul maar mijn buurman dan werden het ook daden…

© Rinus Groen – Apeldoorn