Zuiderzeemarathon, 10de en laatste editie?!

ImageOp een lekker koude zaterdag 27 november werd de 10de en laatste Zuiderzeemarathon (ZZM) van Urk naar Zwolle gelopen. Deze strak georganiseerde marathon leidt door een mooi stukje polder naar de atletiekbaan van av PEC 1910. Heerlijk koud, dus in korte broek, alles goed in de vaseline en olie gezet, handschoentjes en gympen en uiteraard shirts aan en muts op en lopen maar. 

Samen met zo’ n 190 andere sportievelingen. Dankzij liefde en steun van het thuisfront, drankvoorziening onderweg van Remco, aanmoedingen van Wil in Nagele, stelde dit mij in staat om op strakke wijze mijn parcourstijd met een bescheiden 10 minuten en mijn PR met zo’n 9 minuten scherper te stellen.

Ik hoop echt dat de organisatie voor volgend jaar iets anders verzint, want de twee keer dat ik heb mogen meedoen heb ik echt genoten. Waarschijnlijk omdat je in de polder op voorhand nooit echt weet waar je aan begint. Het enige wat ik echt zeker wist, dat was dat ik van plan was om echt de bijna laatste kilometer nog eens even flink er tegen aan te gaan en te proberen om, indien aanwezig, nog enige medelopers voor de top van de brug voorbij te racen. Gelukkig voor mij waren er drie mannen waar ik mijn laatste krachten nog op kon uitleven om toch nog met een spurtje over de finish te komen. Dank ook voor alle medelopers uit de groep van Lelystad, voor de immer warme belangstelling.

76 plts 25 st.n Nico J M Ooteman Running2000 1960 9e M50 3:46:14 11,191 5:21

© Nico Ooteman – Running2000