ImageHet zonnetje komt er de laatste dagen flink door. Goed nieuws voor mensen die in een warmteruimte trainen om aan hogere temperaturen te wennen. Maar ook voor de gewone man die deze faciliteiten niet kan bekostigen. Gewoon rond 12 uur buiten gaan trainen en maar wennen. Er zijn mensen die al die hitte maar niets vinden. Ook regen en sneeuw is niet hun ding.

Dan maar een keertje niet of later op de dag, is hun devies. Vluchtgedrag noem je dat, de ellende uit de weg gaan. Mijn devies is hoe meer ellende tijdens de training des te gemakkelijker gaat de wedstrijd. Vroeger had ik ongeacht hoe warm het was een trainingspak aan tijdens de training, daarom heet zo´n ding toch zeker zo. En dan in de wedstrijd in korte broek en singlet, letterlijk en figuurlijk een verademing.

Image

Oei, mijn vrouw komt thuis. Zij vindt het maar niets al die zogenaamd leuke verhaaltjes voor loopkrant.nl. Snel dit verhaal over vluchtgedrag doormailen voor ze het merkt en ik allerlei ellende over me heen krijg. Zij wil graag dat ik ga stofzuigen, maar dat doe ik denk ik morgen wel.

© Rinus Groen – Apeldoorn