ImageVandaag liep een overleg weer uit, dus moest ik alleen op pad. Na een paar honderd meter zag ik gelukkig een andere loper en binnen enkele minuten liep ik het gaatje dicht. Doorgaans een teken dat de ander veel te langzaam loopt. Even een quickscan en wat bleek hij werkte bij de belastingdienst en was net gestart met zijn training. Hij ging acht maal één minuut volle bak doen met twee minuten rust.

Volle bak dat klonk heel dreigend, vandaar het rustige begin begreep ik gelijk. In mijn beleving is volle bak dus een kilometer of 20 per uur. Twee dagen eerder had ik 5000m op de baan gelopen in 19.38, maar mijn hamstring was daar niet erg blij mee geweest en liet dat duidelijk voelen. Kortom ik deed het in mijn broek.

Image

Op een gegeven moment begon hij aan zijn horloge te prutsen en er klonk een piep. Geef even aan wanneer je gaat versnellen vroeg ik, want dan kan ik mijn bretels vast maken. Ik ben al begonnen was het antwoord. Ik had niets gemerkt. Volle bak was dus 12 per uur of zo. Waar is die Rinus die geen training te gek was? Kennis is macht zeggen ze. "Angst is je grootste vijand", zegt Gerke Houwer. Gelijk heeft hij.

© Rinus Groen – Apeldoorn