Twee keer op een dag

ImageZaterdag 12 juni 2010. Er zijn alweer bijna 365 dagen voorbij dus staat de 2010-editie van de TNT sportdag weer in de agenda. Locatie is het sportparadijs Papendal. Het management van de grootste postorganisatie van Nederland wil haar medewerkers zo een leuke en vooral sportieve dag bezorgen.

Was het in 2009 vooral leuk, deze editie hadden we als team Noord-Oost iets te verdedigen. De wisselbeker was het complete jaar in ons bezit dus gingen we natuurlijk alles op alles zetten om dit te mooie resultaat te evenaren. Vakanties werden uitgesteld, trainingsschema’s werden aangepast voor deze sportdag en de beste supporters werden verzameld voor extra steun. Zelfs familieleden werden als joker ingezet. Een nachtdienst vooraf kon voor sommige collega’s de pret niet deren. Ook de halve marathon in Zwolle diezelfde avond zorgde niet voor afmeldingen van snelle collega’s. Nee, het team was een eenheid, klaar voor de ultieme sportieve teambuilding.

Image

In een keurig verzorgde ambiance stroomden de sportvelden vol met voetballers, volleyballers en tennissers. De wandelaars met GPS-verbinding gingen al vroeg van start en de allround-sportievelingen gingen natuurlijk voor het klassieke Sterrenslag-toernooi. Dit jaar nieuw: Adventure games met o.a. katapulteren, abseilen, mountainbiken en luchtkussengevechten. Zelf was ik ingezet als vliegende keep bij dit onderdeel voor de echt diehards. De steun, de mentale factor, lag voor ons team in handen van Olympische tienkamper Chiel Warners. Zijn motto ‘goed eten, goed drinken, voldoende rusten en genieten van de zon’  werden natuurlijk dankbaar in de ontvangst genomen door de TNT-ers ter plaatse. Sporttalent op de discipline Kanoën, 16-jarige Walter Kalf, behoorde gelukkig ook tot ons team. Het kon al bijna niet misgaan zo.

Mijn teamtaak voor vandaag was het zo snel mogelijk lopen van de 5km én 10km wedstrijd.  En beiden gingen over het glooiende parcours van het Papendalterrein. Twee wedstrijden op één dag, hoe doe je dat? Ik liet me wijselijk adviseren door Chiel. Zijn geheimen van de tienkamp zouden wellicht voor wonderen zorgen. Om iets voor twaalven de start op de 5km en al direct een zeer snelle tijd. De eerste tip werkte!

Nog net geen 3 uur later de dubbele afstand. Tussendoor op aangeven van Chiel rondgewandeld op mijn oranje wonderslippers. Lopen met een 5km wedstrijd in de benen is toch niet zo makkelijk als gedacht. Dit ondanks de rustige opbouw en eerdere verkenningstocht van het parcours. De heuvels en het vals-plat bleken nog net zo verraderlijk als eerder die ochtend. In de laatste 100m op weg naar de finish bedacht ik me dat ik vandaag eens anders wilde finishen. Een salto, arabier, flikflak of op de handen leek me iets te ingewikkeld. Uiteindelijk werd het dan ook achterstevoren over de finishstreep. Zo kon ik ook teamgenoot Esther nog een laatste aanmoediging geven.

Image

Na de tweede keer douchen was het tijd voor de barbecue en de gezamenlijke prijsuitreiking. Ook al staat het plezier van meedoen op deze dag voorop, het gejuich van de winnaars van de diverse sportonderdelen was er niet minder om. Dan de uitslag van het onderdeel 5km: helaas het hardloopteam was niet compleet. Een man tekort in de uitslagen. Met één man meer hadden we achteraf makkelijk gered, maar nu zero points!

De tien kilometer gaf een groots gejuich aan tafel toen de letters ‘Noord-Oost’ op de grote schermen verscheen. Ik rende met recordsnelheid naar het podium. We hadden het gefixed! Met de armen in de lucht sprong ik het grote podium op, maar waar waren mijn teamlopers?? Daar kwamen ze aangesjokt. Met een grote medaille om de nek werden de foto’s genomen en kon de avond niet meer stuk. Ook de Adventuregamers wonnen de hoofdprijs. Stilletjes werd gerekend en de spanning liep hoog op, want we zaten toch weer dicht bij de overall-overwinning. Maar ja, die nul-punten door ontbreken van een deelnemer op de 5km… Zou dat het verschil maken? Ja dus. Helaas moest de wisselbeker dit jaar ingeleverd worden, maar ondanks dat kon Chiel trots zijn op zijn topteam. Op naar volgend jaar en dan hopelijk nog meer hardlopende collega’s!

Image

© Redactie Loopkrant – Fiona Markus