Midzomeravondrun 2010

ImageZaterdag 19 juni 2010. Naast het WK-voetbal geweld in Zuid Afrika werd er in Beekbergen op de Veluwe vandaag een hardloopwedstrijd georganiseerd. Spannend voor de organisatie van AV Veluwe, want deze Midzomeravondrun, zoals deze wedstrijd werd genoemd, werd voor de allereerste keer georganiseerd.  Komen er wel lopers? Hoe vinden ze het parcours? Komt er wellicht nog een snelle Keniaan?

Gelukkig voor de organisatie stonden alle bekende Kenianen van de Veluwe aan de start. Bij de 15km bekende snelle jongens uit de regio zoals Tonnie Stouten, Ronald Derksen, Simon Beemsterboer en Ruud van der Wal. Het parcours van de 15 km ging via grote brede wegen langs vele campings waar Beekbergen bekend om staat. Voor de start- en finishlocatie was de plaatselijke voetbalvereniging gastheer, waar grote ruime kleedkamers met warme douches in combinatie met een enorme kantine de lopers niets te kort kwamen.

Image

Spreekstalmeester van dienst was op deze avond Henk Borgmeijer die alle regionale lopers, snel en minder snel, kent. Inclusief hun prestaties van de afgelopen 20 jaar. De 15km werd dit jaar met overmacht gewonnen door Simon Beemsterboer. In een tijd van 49 minuten was hij veruit de snelste man van de avond. Gezien de vele heuvels in het parcours een mooie prestatie en natuurlijk het parcoursrecord direct scherp gezet.

De 5 kilometer ging een kwartier na de 15km van start. Ook op deze kortere afstand veel lopers en loopsters die vandaag zeker geen vlak parcours kregen voorgeschoteld. Op de eerste startrij werden veel lopers met zeer snelle nieuwe schoenen gespot. Spierwit en bijna geen demping zou wellicht helpen om de ronde hiermee zo snel mogelijk te volbrengen. Aangezien het parcours na 400 meter op een iets smaller fietspad uitkwam was het natuurlijk verstandig om direct sportief van start te gaan. De winnaar op de 5km hebben we helaas niet kunnen zien om een simpele reden: we liepen er te ver achter.

Image

Ondanks een stevige regenbui bij de start van de 15km bleef het de rest van de avond droog met een zeer aangename looptemperatuur. Met meer dan 210 deelnemers verdeeld over twee afstanden (15km en 5km) kan de organisatie terug kijken op een geslaagde eerste editie. Veel lopers liepen een heerlijke wedstrijd en zelfs nieuwe persoonlijke records ondanks de kenmerkende heuvels in het parcours waar Beekbergen de naam aan te danken heeft.

Image

Een jubelende Rico van Leeuwen uit Apeldoorn finishte met een vreugdedans zijn 15 kilometer:"Na een leuke actie bij Intersport in Apeldoorn had ik een paar new nimbus 12 gekocht en wilde deze perse uitproberen op de 1e Midzomeravondrun in Beekbergen. Zeker na de opgaande lijn van de laatste weken was ik zeer benieuwd of ik in staat was weer zo’n belachelijke verbetering van mijn PR waar te maken. Ik bleef steken op een eindtijd van 1:29:57.. en heb staan dansen op de finish. Want ik was nog redelijk fris ennuh speaker Henk het was geen 23 kilo, maar 23 minuten van mijn PR!"