Cuneraloop 2010: Lopen in de tropen

ImageZaterdag 5 juni 2010. In 2007 waren we voor het laatst in Rhenen bij de Cuneraloop van de partij geweest. Een mooie hardloopwedstrijd georganiseerd door Atletiekvereniging Arena over de heuvels in Rhenen. Hoogste tijd dus om dit jaar het parcours opnieuw aan te vallen. Oefenwedstrijden van Oranje zien we de komende weken nog genoeg, dus was er geen enkel excuus vandaag.

Het parcours van de Cuneraloop is ook bij deze alweer 6de editie nog ongewijzigd. De ronde van 5km ging dus weer flink omhoog. Vanaf de start ging het direct omhoog, maar vooral de klim op 4km kon het tempo van snelle  spierbewegingen in de benen wel weer eens laten afremmen. Ondanks de tropische temperatuur van 29 graden celcius deze middag was er een geweldige opkomst.

Image

Veel deelnemers op de 5km en de 10km, maar zeker ook op de estafetteloop. Op de estafetteloop kon ieder met een  team van 4 lopers strijden met elkaar of tegen elkaar. Een enorme deelname dit jaar. Wellicht door de redelijke afstand van 5km (een ronde) per loper. Van de 16 teams was team Power Unlimited dit jaar het snelste team. Feest dus bij de famillie van der Meer. En een inspriratie voor iedere familie om ook een team te formeren om volgend jaar deze hardloopfamilie voor te blijven.

Image

Op de 5km dit jaar Melchior van de Pol aan de start. Melchior is nog altijd de houder van het parcoursrecord (33.23) op de 10km, maar ging zichzelf vandaag voorzichtig testen op de 5km. Met nog de Bedriegertjesloop vers in de benen wist Melchior niet de strijd te winnen, maar was hij wel met afstand de snelste master op deze afstand. Met 16.52 wist Solomon van Blokland de 5km te winnen. Ondanks wat extra meters, doordat hij een extra bocht in het parcours zag waar de rest van het veld rechtdoor liep. Op de 10km was dit jaar Robert van den Heuvel de snelste man (36.00). Door de warmte waren snelle tijden eigenlijk ook niet te verwachten op deze middag. Maar het uitlopen van de twee rondes vergden voor vele lopers al een aanslag op het energiesysteem en de vochthuishouding om niet te onderschatten.

Ook dit jaar liet de organisatie niets aan het toeval over.  EHBO, levende muziek, douches, rondemiss en veel prijzen maken de Cuneraloop een serieus hardloopfeest. De lopers waren natuurlijk blij met de vele toeschouwers die met sponsen, extra bekers water en zelfs met waterpistolen voor extra afkoeling zorgden. Doordat verkeersregelaars met gevaar voor eigen leven de enige gevaarlijke oversteek op het parcours lopersvriendelijk maakten hadden de lopers een perfect uitgezette ronde. Door de vele linten kon er ook geen enkele meter gesmokkeld worden. De kilometeraanduidingen waren er ook dit jaar gelukkig weer om de 500 meter. Ideaal voor wie nog geen GPS met automatisch afstand-af-tel-mechanisme heeft. Met een finish heuvelop moest er tot op de laatste meter op kracht en soeplesse gelopen worden. 

Image

Voor ónze derde editie in Rhenen maken we ons nu al op voor een heus Loopkrant-team voor deelname aan de estafetterace. Wie wil kan zich nu al bij ons opgeven! We stellen overigens geen strenge eisen aan de deelnemers binnen het team: plezier staat altijd voorop.

© Redactie Loopkrant