Veluwezoomloop, feest in Dieren

ImageVrijdag 28 mei 2010. Rond 19.00 werd het snel drukker op de atletiekbaan van av Gelre. De atletiekclub in Dieren waar de atletiekbaan nog altijd bestaat uit een zeer mooie ronde over snel gras. 50 jaar bestaat AV Gelre. Feest dus. En iedere deelnemer kreeg direct na inschrijven een mooi jublieum hardloop-shirt. Lopers konden deze avond kiezen uit 5,10.3 of 15km. Vooraf waren wij gewaarschuwd: het parcours is alles behalve vlak.

Iedere afstand ging na de start door de schitterende bossen van Nationaal Park de Veluwezoom. En eerlijk is eerlijk. Lopen over deze mooie fietspaden tussen de bossen door is en blijft een apart ervaring voor een wedstrijd. Gelukkig voor ons was het niet te druk met lopers, zodat iedereen ruim baan had op de toch soms smalle fietspaden. De organisatie had natuurlijk ook gezorgd voor een aanloopronde. Fijn voor de aanwezige supporters. Zo konden ze hun toppers een laatste hart onder de riem steken alvorens het voor de lopers echt ging beginnen. Voor de 10.3 en 15 kilometer ging de eerste kilometer rond sportpark Nieuwland waar ook de atletiekbaan zich bevindt. Bij de 5 kilometer mocht er eerst een hele ronde op de atletiekbaan gelopen worden.

Image

Aan de start deze avond geen nationale senioren toppers of Kenianen. Maar snelle tijden werden wel neergezet door Tonnie Stouten (al geruime tijd master) op de 15 kilometer, die vlak achter de winnaar binnen kwam. Met de eerste twee mannen onder de 52 minuten op deze 15 kilometer heeft het geaccidenteerde parcours niet direct een doorslaggevende invloed op de eindtijden. 

Image

Bij de finish op de atletiekbaan was er naast water ook direct een enorme biertap klaargezet. 50 jaar een vereniging groeiend en bloeiend houden moet natuurlijk goed worden gevierd worden. Na de prijsuitreiking voor de nummers 1, 2 en 3 op iedere afstand  kon de organisatie terugkijken op een geslaagde editie in dit AV Gelre jubilieumjaar. Alleen de beide redactieleden van loopkrant.nl (Maikel & Fiona) hadden nog een lange weg terug naar huis. Want ondanks de mooie loopavond moest toch worden achterhaald hoe het kon dat ze allebei de net-niet-plaats (4de) hadden gehaald. De enige plausibele conclusie die overbleef: in het weekend van het 4-jarig bestaan van Loopkrant heeft plek vier gewoon zo moeten zijn.

Image

© Redactie Loopkrant.nl