ImageVoor de meivakantie moest ik ons reisgezelschap specificeren. Roompot liet je kiezen uit de categorieën: baby, peuter, kleuter, jongere, volwassene of 50+. Waarom ik na mijn 50-ste opeens geen volwassene meer was zette me aan het denken. Moest ik het als de hoogst haalbare categorie zien? Het voelde een beetje als over de Hill.

Een dag later besprak ik het met de bijna 60-er Ton Smit. 50+ noemen ze in Amerika Grand Master. Master klinkt goed, maar Grand ervoor dat doet het hem vond Ton. Toch blij dat ik loop en niet zwem. Op zoek naar een zwemwedstrijd in de omgeving van ons vakantieverblijf kwam ik tot de ontdekking dat je wanneer je ouder bent geworden je toch kunt blijven zwemmen. Bij veel verenigingen zijn groepen die meedoen aan het zogenaamde masterzwemmen. Deze ouderen zijn de leeftijd van 20 gepasseerd!

Image

Ach, laat ik niet roomser zijn dan de paus. Destijds vond ik Klaas de Ruiter een kanjer die, ondanks zijn vergevorderde leeftijd, nog heel hard liep. Ik ben er pas geleden achter gekomen dat hij destijds 45 was.

© Rinus Groen – Apeldoorn