Crossavonturen in Hellendoorn

ImageZaterdag 6 maart 2010. Ondanks de gure en koude Oostenwind had de organisatie van het NK Cross in Hellendoorn dit jaar groots uitgepakt. Natuurlijk is heel Hellendoorn trots, want naast het Avonturenpark is nu tijdelijk een superattractie ingericht die heel Nederland naar hun stad trekt.

Zaterdag is de dag van de pupillen, junioren en masters. Op het loodzware parcours liet Aart Stigter op de 8770m zien dat met een tijd van 32.46 er eigenlijk maar één iemand is in Nederland die nog altijd bewijst dat je als 50-plusser nog lang niet bent versleten. Veel aandacht ging natuurlijk uit naar de allerlaatste race van de zaterdag. Zonder twijfel zouden de mannen-40 de mannen-35 achter zich laten. Geen verrassing met Simon Vroemen aan de start op de lange cross over 12054m. Eindtijd 41.59. Iedereen wist dat je verschrikkelijk hard moest lopen om eerste te worden.

Image

Vanaf de zijkant kijkend bij de steile zandheuvel in het parcours was het goed zien dat ook de klim voor de masters niet vanzelf ging. Met technisch lopen alleen kom je nu eenmaal niet snel genoeg boven. Zoals verwacht stonden dan ook alle sensatiebeluste fotografen bovenaan de meest verschrikkelijke plaatjes te schieten. Dit tot frustratie van de lopers die juist achteraan even op adem wilden komen.

Image

Zondag ligt de titelstrijd nog volledig open, want de favorieten van voorgaande jaren zijn door blessureleed helaas afwezig. Dus wie zin heeft om het avontuur in Hellendoorn van dichtbij mee te maken: het is het een aanrader voor de hele familie.  

© Redactie Loopkrant