Berenloop, berengezellig

Foto genomen door Harry StensHet begon allemaal aan het begin van het jaar. Loopmaatje Roelina opperde dat het leuk zou zijn om met een groepje naar de Berenloop te gaan om de halve marathon te gaan lopen. Dit bleef niet onopgemerkt bij andere leden van mijn vereniging. Al snel moest ze bijboeken en ging het van één appartement naar twee, drie en uiteindelijk naar vier.

Landal zat vol en hier bleef het dus bij. Uiteindelijk geboekt voor 22 personen waaronder lopers en echtgenotes/supporters. De weken ervoor veel gesproken en natuurlijk naar uitgekeken. De laatste maanden werd veel en extra getraind en er werden zelfs persoonlijke doelen gesteld.

Op vrijdag 6 november afgesproken in de vertrekhal in Harlingen. Voor een enkeling werd het een race tegen de klok, maar om 13:15 uur vertrokken we met z’n allen naar Terschelling. Op een volgepakte boot, lekker zittend op het bovendek in de zon, kwamen we andere bekenden tegen en werd er natuurlijk gesproken over dé Berenloop. Aangekomen op Terschelling met de fiets naar Midsland waar de appartementen betrokken werden. Een ‘echtparen’-appartement, een ‘meiden’-appartement en twee mixed-appartementen. ‘s Avonds buiten de deur in de  ‘koffiepot’ gegeten. Ook in het appartement zelf. Beiden zeer smaakvol. Zaterdags na het ontbijt op de fiets naar het strand voor een stuk parcoursverkenning: de 3 km over het strand van Midsland aan Zee naar West aan Zee. Met z’n allen op de groepsfoto langs de vloedlijn in een heerlijk zonnetje. ’s Avonds met z’n allen in Midsland bij restaurant ‘Het wapen van Terschelling’.

Foto genomen door Harry Stens

Zondag, de dag van de wedstrijd, om 10:00 uur afgesproken voor een gezamenlijke bak koffie. Om 10:45 uur werden er een paar al wat zenuwachtig en zijn we vertrokken naar West om warm te lopen en plaats te nemen in het startvak (de hoofdstraat). Klokslag 12:00 uur ging de scheepshoorn (het startsignaal) en na de wedstrijdlopers konden wij van start. De één ging voor een supertijd (met schema in zijn hoofd) en een ander vond lekker lopen en uitlopen belangrijk. Diverse records zijn verbroken. Trees liep haar eerste halve marathon en was uitermate tevreden. Na ruim 2 uur was iedereen binnen en konden we terug naar het appartement.

Op de afterparty in één van de appartementen werd onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat. ’s Avonds na het eten een laatste toast op het gezellige weekend! Wederom in ‘Het wapen van Terschelling’. Met een tas vol souvenirs en herinneringen vertrokken we maandag weer naar huis om de draad van het gewone leven weer op ta pakken. Maar één ding weten we zeker: Berenloop 2010 mag wat ons betreft weer komen. Reacties van de deelnemers: erg gezellig, erg geslaagd, super weekend, vrijheid blijheid, maar toch een hechte groep, wanhopig geweldig, vreselijk leuk, zeer gezellig, oppie toppie, helemaal top, gezellig en leuk, geweldig weekend, smaakt naar meer, nieuwe leuke contacten, inspannend ontspannend en natuurlijk beeeeerengezellig!

Image

© Frans Nab – Apeldoorn