Complottheorie

Ingezonden door Rinus GroenZo´n 30 jaar geleden had je als loper weinig kans op succes. Zo groot was de concurrentie. De Apeldoornse atletiekvereniging AV Veluwe was een kleine vis met Ep Winterman als voorman. Er waren legio loopjes in de buurt dus was het een kwestie van kiezen en geluk hebben dat de anderen een andere keuze maakten.

In Vaassen was altijd in augustus de KCVO-loop waar met name de verenigingen AV´34, AV Veluwe, De Gemzen en Cialfo sterk waren vertegenwoordigd. Zo ook in 1979. De kopgroep op de 15km bestond uit vier man: Ep Winterman, Hennie Mentink, Henk Liefers en Wim Zeegers. Hennie, Henk en Wim waren overigens trainingsmaatjes. Ep kon goed meekomen en toen Wim het tempo opvoerde ging Ep mee. Hennie en Henk moesten lossen. Wim ging steeds harder lopen en Ep kon maar nét volgen. Plots stopt Wim en laat zich afzakken naar Hennie en Henk. Hij nam hun uit de wind op sleeptouw en trok ze weer naar Ep, die vervolgens moest lossen en uiteindelijk vierde werd. 

Ingezonden door Rinus Groen

Volgens Ep een van te voren zo geplande afspraak. Zelf zie ik het meer als een slimme streek van Wim Zeegers. 10 jaar later probeerde Wim het opnieuw ook bij mij om Louis Berkhoff voor me te krijgen. Ik kroop achter hem en zei:"Ga maar iets harder. We lossen hem nu definitief". IK had de praatjes en Louis vulde géén gaatjes.

© Rinus Groen – Apeldoorn