Hardloopvierdaagse 2009

ImageMaandag 1 juni 2009, ofwel pinksteren 2009. Met ook dit jaar weer keus uit veel wedstrijden: Zeebodemloop, Roparun of natuurljk de hardloopvierdaagse! Dit jaar alweer de 8ste editie van het lange afstand loopevenement van AV Veluwe. Met altijd mooi weer en heel veel kilometers over niet alledaagse paden op de Veluwe. Natuurlijk de place-to-be voor wie het ook dit jaar niet kan laten.

Natuurlijk is er eigenlijk maar één manier om verslag te doen van een evenement als de hardloopvierdaagse: zelf meelopen! Echter de weersomstandigheden waren met temparaturen van ver boven de 23 graden ook dit jaar voor ons redactieleden van loopkrant.nl nét iets te veel van het goede om deze stap te zetten. Maar om de sfeer van het evenement toch een beetje op te snuiven natuurlijk ook dit jaar weer de loophelden van de 60 en 100 kilometer aangemoedigd. 

Image

Het recept voor de hardloopvierdaagde is vertrouwd, succesvol en dus ook dit jaar niet drastisch gewijzigd. Dus keus uit een 60 kilometer over 4 dagen of 100 kilometer verdeeld over 4 dagen. Nieuw dit jaar wel een teamklassement, waarbij teams naar keuze iedere etappe een ‘verse’ loper mochten inzetten. Voor wie logistiek toch niet om familiebezoek of Ikea heen kan, biedt de organisatie de mogelijkheid om ook gewoon één etappe mee te doen.

De editie 2009 werd op de 100 kilometer met overmacht gewonnen door Tonnie Stouten van de organiserende vereniging. Bijzonder was dat Tonnie op iedere etappe een nieuw PR wist neer te zetten. Deze master is dus duidelijk nog lang niet uitgelopen!  De 60 kilometer ging met nog meer machtsvertoon naar Gaby van Caulil, die op deze editie tot aan de laatste etappe toch serieuze tegenstand had.  Bij de dames waren de inmiddels ervaren  vierdaagse loopsters Carla Beurskens (100km)  en Heleen Plaatzer (60 km) weer present. Oude tijden herleefden even toen wij Cees Kraaijenveld weer zagen ‘hazen’ voor Carla Beurskens. Ongetwijfeld kon Carla deze bekende waterdrager vandaag weer enorm waarderen.

Image

Met vele gelukkige gezichten van bijna alle lopers net na de finish en soms al voor de finish is duidelijk dat deze hardloopvierdaagse bij veel deelnemers zeker niet de laatste zal zijn. De vele lopers die dit jaar kozen voor kijken of één of twee etappes lopen zullen ook volgend jaar voor een iets moeilijker beslissing staan: alle etappes meedoen of een toch weer een ‘losse’ etappe?

Image

© Redactie Loopkrant.nl