Mijlen van Zeist 2009

ImageZondag 29 maart 2009. Ondanks veel regen in de ochtend lijkt de lente tussen de buien door toch de aanval in te zetten. Door wat gedoe met wintertijd en zomertijd waren vele deelnemers nét wat te laat bij de startlocatie. Of kwam het door de drukte aan de inschrijftafels in combinatie met de wandeltocht van ruim 10 minuten naar de start?

Met iedereen dus eindelijk startklaar mocht de langste loopheld van hardlopend Nederland, Kamiel Maase, de lopers wegschieten. Waarschijnlijk door ontbreken van de juiste patronen, vergunning of ziekte was het startpistool echter zoek bij de start. Aan Kamiel Maase dus de taak om na het hardop aftellen van de starofficial met de verlossende witte vlag te zwaaien.

Image

Ondanks een vrij krappe bocht net na de brede startlocatie gingen alle lopers zonder kleerscheuren op weg voor 5 of 10 Engelse Mijl. Het parcours van de mijlen van Zeist is eerst mooi vlak met ideaal hardloopasfalt. Echter voor wie het niet wist: de helft van het parcours voert dwars door het mooie Panbos. Onverhard dus! De ronde van 5EM is dus voor de helft geasfalteerd en voor de helft over mooie bospaden. Gelukkig voor de lopers waren er meer dan voldoende ‘honden’ wachters van AV Fit op de uitkijk gezet om te zorgen dat alle lopers zonder hindernissen en kleerscheuren het bos konden doorkruisen. De ruim 200 deelnemers werden door de organisatie dus perfect verzorgd. Voor de jeugd niet te vergeten: dé 1EM. Wat voor de 3-jarige Casper Heck misschien net iets te ver was, maar met een grootse smile als idool Haile passeerde hij na een korte eindsprint vol trots de finishstreep.

Image 

Overall winnaar op de 10EM werd op deze eerste lentezondag van het jaar Marcel Uppelschoten in een tijd van net onder de 57 minuten. Dus ook in deze wedstrijd waren zoals vaker voorkomt de masters de senioren weer eens te snel af.  De wedstrijdlopers van hardlopend Zeist en omstreken onder 35 jaar waren met slechts 3 (!) mannen natuurlijk niet overweldigend aanwezig, maar de masters waren wel grootschalig uitgelopen voor deze échte wedstrijdloop over een uitdagend parcours.

Image

Wie na het loop nog energie overhad kon op vertoon van startnummer gratis een duik nemen in het zwembad wat pal naast het clubhuis van AV Fit ligt.

© Redactie Loopkrant