Voor verbetering vatbaar

Foto genomen door Wim Schutte (web4sports.nl)Zaterdag 28 februari. Na een persoonlijke peptalk van ongeveer een week sta ik vandaag, samen met bijna alle andere lopers van de beginnersgroep, aan de start voor het aflopen. Afstand is 5 kilometer. Jammer dat er een aantal mensen niet zijn of door blessureleed niet mee kan lopen. We lopen een stukje warm, doen een warming up en gaan dan terug naar de start.

Om te lopen is het best warm, dus de lange broek kan uit. Om kwart voor elf gaan we onder aanmoediging van het publiek vol enthousiasme van start. Tegen de tijd dat we bij het eerste kilometerbordje zijn ben ik al behoorlijk moe, maar het eind is nog niet in zicht. Het duurt niet lang voordat de eerste lopers (toegegeven, het zijn geen lopers van de beginnersgroep) alweer langskomen voor de terugweg. Ik loop een poosje met een maatje op, maar moet op een gegeven moment toch lossen. Ben ik dan toch te hard van start gegaan?

Foto genomen door Wim Schutte (web4sports.nl)

Foto genomen door Wim Schutte (web4sports.nl)

Het is de eerste volledige vijf kilometer die we lopen en het valt me toch echt wel tegen. Zo te zien overigens in tegenstelling van een heleboel van de andere lopers. In de afgelopen periode heb ik met een aantal collega’s afgesproken in september de Dam-tot-dam-loop te gaan doen. Dat is ruim drie keer zo ver dan dit stukje. "Waar ben ik aan begonnen?" gonst er als een soort van mantra door mijn hoofd. Het tweede deel gaat met het verstand op nul. En na een tijdje komt de finish in zicht. Met een niet noemenswaardige tijd is dit deel van m’n hardloop-carriere afgerond. Tevreden ben ik niet helemaal, maar daardoor wel extra gemotiveerd om maandag snel weer door te trainen. Deze tijd moet ik in de komende weken makkelijk een aantal keer kunnen verbeteren en dat zijn dan wel weer leuke vooruitzichten!

Foto genomen door Wim Schutte (web4sports.nl)

Foto genomen door Wim Schutte (web4sports.nl)

© Manon Sluijter – Nunspeet – http://www.ics.nl/ & http://www.loopgroep2000.nl