Gert en Hermien

Ingezonden door Rinus GroenVeel vrouwen die goed hardlopen hebben iets jongensachtigs. Niks verkeerd aan. Maar hoe vaak gebeurt het niet dat een dame tussen alle mannen die binnenkomen onopgemerkt wordt? Een pagekapsel maakt de verwarring compleet. Heel veel kleding draagt ook bij tot de verwarring. Bijvoorbeeld in het midden van een schaatswedstrijd op TV, moet ik toch altijd even turen of het mannen of vrouwen zijn.

In de baanatletiek zie je juist alleen maar dames op een onderdeel met soms een enorme klerenkast er tussen. Bij een zo afwijkend uiterlijk valt direct de term doping terwijl spiergroeiaanleg en je afbeulen in een krachthonk de echte oorzaak is. Foukje Dilemma werd zelf hierdoor voor man uitgemaakt door de man van haar grote concurrente: Fanny Blankers Koen. Reden dit jaar voor een carnavalsvereniging om op een onbewaakt moment het FBK stadion om te toveren in het Foukje Dillema stadion.

Ingezonden door Rinus Groen

Andersom is het gelukkig veel makkelijker. Grote baarden en woeste snorren maken het meestal heel duidelijk. Vrijwel nooit zie je een man voor een vrouw aan. Alhoewel?

© Rinus Groen – Apeldoorn