Alleen lopen voelt als net je rijbewijs hebben

Bron http://www.ics.nl/De tweede training van de vierde week. Na vandaag zijn we op de helft van de beginnerscursus. Oftewel: over vier weken kunnen we 5 kilometer achter elkaar hardlopen. De 3 x 5 minuten die we vandaag doen laten me er wel in geloven. Ik denk dat ik het keerpunt voorbij ben. Hard gaat het (nog) niet, maar volhouden lukt zeker wel.

Niet alleen tijdens het lopen merk ik de effecten van het trainen. Ook als ik mijn laarzen aan wil trekken voel ik het. M’n kuiten passen niet meer in de laarzen. Valt dat ook onder de wet van het effect?

Image 

2 februari. Vandaag ben ik te laat thuis om naar de training te kunnen. Jammer! Maar om niet direct het schema te frustreren trek ik toch m’n loopschoenen aan. Met een tijdwaarnemer die op de fiets mee gaat loop ik het schema van zaterdag (2,5 minuut en dan 3 x 5 minuten). Om wel weer een stapje verder te komen maak ik van die 3 x 5 minuten vandaag maar 4 x 5 minuten. Gelukkig hoef ik niet zelf steeds de tijd in de gaten te houden. Het valt me nu pas op dat je in vijf minuten een heel eind kunt komen. Het gaat goed, maar het is wel anders. Lopen zonder groep voelt een beetje als voor het eerst alleen de weg op nadat je je rijbewijs hebt gehaald. Zaterdag dus maar weer naar de groep in Nunspeet!

© Manon Sluijter – Nunspeet – http://www.ics.nl/