Vrolijke Toon

Bron website Man bijt HondBinnen het programma Man bijt hond van de NCRV is op werkdagen een nieuwe onderdeel te zien met de titel Vrolijke Toon. Er zijn tien korte stukjes gemonteerd waarin het dagelijkse leven van deze hardloper uit Deventer in beeld wordt gebracht. In het programma is hij ook zoals in het echt. Hij zegt wat er in hem opkomt en het komt uit zijn hart.

Sinds 1973 is deze markante figuur al op alle mogelijke loopjes te zien. Markant want Toonen, zoals men hem bij Daventria noemt, heeft maak de meest extravagante kleding aan. Zowel bij het lopen als daarbuiten. En mocht je na het zien van de beelden denken: wat een rare druif, die slaat nog geen deuk in een pakje boter. Toon heeft op de baan onder de 15 minuten gelopen op de 5000m!

Archief Loopkrant.nl

De altijd goedlachse Toon stond ooit aan de start van een baanwedstrijd en liet een enorme scheet. Deze stonk zo erg dat alle lopers zich snel verspreidden en het startschot niet verder afwachten. Sorry jongens, hij moest er toch echt uit was zijn verweer en vervolgens begon hij onbedaarlijk te lachen. De oude afleveringen kun je op de site van Man bijt hond zien. Een aanrader, zie http://player.omroep.nl/?aflID=8588132&fragid=5.

Archief Loopkrant.nl

© Rinus Groen – Apeldoorn