Wincanton Montfertland Run

Bron http://www.montferlandrun.nlDe Wincanton Montfertland run voert door de in de IJstijd gevormde heuvelrug van het Montfertland. De start is in de historische binnenstad van ‘s-Heerenberg en het parcours gaat door de dorpen Stokkum, Beek en Zeddam om uiteindelijk terug te keren in het sfeervolle ‘s-Heerenberg. Het is een prachtige bosrijke en heuvelachtig route.

Met een volle auto vertrekken we met zijn vijven naar de 15km klassieker aan de Duitse grens. De weg er naar toe is prachtig. Vooral de stukjes vanaf Baak, Hummelo en Laag – en Hoog Keppel. We zijn al voor half elf bij zalencentrum de Gracht. Mieke, Anita, Henk, Jeroen en ik drinken in alle rust koffie. Het is nog stil in de kroeg. In het verleden was het altijd behoorlijk dringen bij het inschrijven. Nu er geen na-inschrijving meer is, merk je dat de hectische taferelen en stress van het wachten en dringen verdwenen is. Er is dus nog alle tijd om een praatje te maken.

Image

Tegen kwart voor 12 lopen we in en melden we ons bij de start. Op mijn Forerunner is de start om 12.02 uur en na een minuut passeer ik de registratiemat en loop ik ‘s-Heerenberg uit. Op weg richting Stokkum dat aan de voet van Hulzenberg ligt. Dus het is meteen klimmen.
In een lang lint gaat het langs heuveltjes links en rechts. Het is prachtig zonnig weer en ik loop in korte broek en shirt. Dit is achteraf een goede keuze. Bij km drie word ik bijgehaald door Anita. Ze heeft er zin in en in een mum van een tijd zie ik haar niet meer. Net voor de beklimming van de Peekesbult is het 5km punt. Ik passeer in 23:26 min. Het hoogteverschil van 42meter dient vervolgens richting Beek overwonnen te worden.

Bron http://www.montferlandrun.nl

De top van deze bult is altijd weer verder weg dan gedacht. Daarna dendert het naar beneden richting de fanfare in Beek. Over het stukje onverhard lopen we richting Zeddam. Vandaag neem ik geen water bij de drankpost aan. Per slot van rekening heb ik mijn eigen voorraad bij me. De tweede uitdaging staat op het programma en tot aan de 10km gaat het tot 50meter ophoog. Het 10km punt gaat in 47:43 min. Na deze beklimming volgt een lange afdaling waarbij we het Monfertlandse bos verlaten en altijd weer uitzicht hebben over het glooiende landschap en in de verte de korenmolen van Zeddam. Nog even op de tanden bijten en de kilometers elf en twaalf gaan aan mij voorbij. Het laatste gedeelte gaat over het fietspad van de Drieheuvelenweg met enkele korte en pittige klimmetjes richting de afdaling van de laatste meestal snelle kilometer.

Ik loop het laatste stuk door de zon verblind en het parcours gaat rechts af op weg naar de meet. Ik finish in 1:10:51 min. Na een pilsje in de kroeg gaan we al voor tweeën huiswaarts. Leuke loop, goed weer en enthousiaste deelnemers.

© Albert Broekhoff – Deventer – http://www.daventrialoper.web-log.nl/