Sportief uiteinde:Soest 2008

ImageWoensdag 31 december 2008. Met een temperatuur van ver onder nul werd vandaag alweer de 28ste Sylvestercross in Soest gehouden. Dé loop voor iedereen die sportief het jaar wil afsluiten. Ondanks het sportieve weertype was de opkomst ook dit jaar weer overweldigend in Soest. Vele pupillen, junioren, masters en hele snelle mannen en vrouwen.

Bijna alle Nederlandse toppers, die niet op trainingskamp in een warm land waren, stonden aan de start vandaag. Ondanks de hardbevroren ondergrond was hét beruchte zand ook  dit jaar weer een natuurlijk obstakel. Hard afzetten maakt dat je diep weg zakt en iedere ons remt op de Soesterduinen nét iets extra af.

Image

Bij de dames was Adriënnne Herzog dit jaar met afstand de sterkste. Met exact 23.00 minuten over zes kilometer wist zij de damesrace met ogenschijnlijk gemak te winnen. Spannend was de strijd achter Adriënne. Ilse Pol was werkelijk als een raket van start gegaan en liep lange tijd op de tweede plaats. Echter met nog één bocht te gaan werd Ilse op de zandheuvel richting finish bijgehaald door de Belgische Sigrid vandenbempt.  Maar met een derde plaats, nog altijd ver voor Miranda Boonstra, is 2008 natuurlijk een meer dan geslaagd jaar voor Ilse Pol.

Image

Zoals ieder jaar was er voor iedere loper, jong, oud, snel of in teamverband wel een aparte wedstrijd georganiseerd in Soest. Met een recordaantal deelnemers ook dit jaar weer een zeer geslaagd evenement. Hulde natuurlijk voor alle vrijwilligers die van ’s ochtends vroeg tot bijna donker in de vrieskou staan en alles deden om het iedere loper ook op de laatste loopdag van 2008 naar de zin te maken. 

De redactie van loopkrant.nl wenst iedere loper en in het bijzonder alle lopende schrijvers een gezond en sportief 2009! 

© Redactie Loopkrant.nl