Op zalmmoot, rollade met cranberrysaus naar de derde kerstdagloop

Foto organisatie Derde KerstdagloopNa twee kerstdagen en een heerlijk avond gourmetten op kerstavond ben ik zowaar tonnetje rond. Dus aan een goede voorbereiding op de wedstrijd zal het niet liggen. Alleen de chocolaatjes breken op. Vandaag dus tijd om in beweging te komen, want al dat eten en stil zitten geeft alleen maar meer buikvet. Vandaag reis ik samen met Anita naar Arnhem.

Het is in Arnhem behoorlijk druk op de weg. Iedereen is in de weer met het zoeken naar een parkeerplaats. In de woonwijk nabij sporthal Valkenhuizen vinden we er één. Na het omkleden lopen we op de atletiekbaan wat in. Er is een behoorlijke grote deelname aan de diverse lopen. Om 12.00 uur is de start van de 14km, de 7km om 12.10 en wij starten om 12.20 uur met de 21,1km. Zoals altijd lopen we meteen na het verlaten van de atletiekbaan bij het eerste bospad in een fuik. Om vervolgens onder het viaduct over de weg naar Oosterbeek te gaan. Het is prachtig loopweer. De zon schijnt en het vriest een graadje onder nul.

Foto organisatie Derde Kerstdagloop

Met zijn allen lopen we omhoog richting Openluchtmuseum om na een paar kilometers rechtsaf de bossen in te gaan. Onder en langs de autowegen richting Oberhausen/Utrecht en knooppunt Waterberg gaat het naar de gemeente Schaarsbergen. De eerste 5km gaan zeer voorspoedig in 22.35 min. De Koningshei onderweg ligt er prachtig bij. Het parcours gaat heuvel op en heuvel af. We steken net voor de drinkpost de A58 over en bij het zeven km punt krijg ik een bekertje thee om dan de weg te volgen richting brandtoren, het hoogste punt op 101,5meter, dat op zo’n 11km van de route ligt. Maar eerst gaat het nog fiks omhoog en ik passeer het 10km punt in 47:01 min. Inmiddels is Anita me net voorbij gegaan. Ik slof moe van het klimmen langs de brandtoren om dan richting kasteel Rozendaal te gaan.

Ik loop veel alleen en aansluiting vinden bij anderen is er niet bij. " Gaat ie goed?" vraagt even later een passant. Ziet het er zo slecht uit. We lopen een tijdje samen op, maar ook deze aardige man kan ik niet bij houden. Bij het 15km (1:11:52) punt is er veel aanmoediging. Inmiddels gaat Willemijn me voorbij. In stilte laat ik dit gebeuren. Toch te snel gestart? Ik kijk om me heen rond het Rozendaalse veld. Prachtige omgeving. En even later is het Wim, een loopmaat uit de groep, die me inhaalt en vraagt of er nog meer heuvels komen. Hoezo ingehaald worden? Eerst gaan we nog naar beneden. Ik blijf zicht houden op Wim als we kasteel Rozendaal rechts voorbij gaan. De asfaltweg gaat zeker een kilometer licht omhoog. Puffend kom ik boven om me op te maken voor de Geitenbult. De laatste klim, maar meteen schrappen uit het parcours. Wat een vervelend kuitenbijter!

Foto organisatie Derde Kerstdagloop

Ik praat mezelf moed in. Volhouden is het motto. De laatste kilometers gaan via de buitenwijk naar de atletiekbaan. Het beste is er bij mij volledig af. Ik ben blij dat ik er bijna ben. Nog een kwart atletiekbaan te gaan en ik finish in 1:42:49. Het is goed zo. De dames zijn me een stuk voor gebleven. Anita finisht in 1:40:30 en Willemijn in 1:41:20. Hans is al lang en breed in de sporthal met een tijd van 1:30.00 en een beetje. Wim spreek ik niet meer. Hij zal net achter Willemijn doorgekomen zijn. Met Anita en Willemijn reis ik opnieuw tevreden terug naar huis. Het hardlopen voor 2008 zit erop. Volgend jaar, weer vrolijk verder gaan.

© Albert Broekhoff – Deventer – http://www.daventrialoper.web-log.nl/