Goede voornemens voor 2009

Bron http://runningcrashdummie.web-log.nl/Op de valreep nog een hardloopverhaal, nou ja, wandelverhaal. Het einde van het jaar is in zicht. Velen kijken terug naar een mooi hardloopjaar die waarschijnlijk ook nog wordt afgesloten met deelname aan een hardloopevenement. Zelf had ik voor het einde van het jaar nog de Monfertlandrun willen doen, als voorbereiding voor de halve van Egmond, maar ik moest dit helaas skippen door een blessure.

Blessures. De een is er vatbaarder voor dan de ander. Waar het aan ligt? Bij mij in elk geval niet door verkeerd materiaal of slechte voorbereiding. Nee, bij mij is tijdens een bezoekje bij de fysio uitgekomen dat mijn overbelaste binnenste kuitspier is veroorzaakt door een slecht looppatroon. Verkeerde afwikkeling van mijn linkervoet waardoor mijn kuitspier verkeerd wordt belast en ik daardoor ook last heb gekregen van mijn scheenbeen.

Ook is aan het licht gekomen dat ik doorgezakte voeten platvoeten heb, zogenaamde platvoeten, en dus steunzolen moet dragen. Ik heb inmiddels een afspaak gemaakt bij het Sport Medisch Centrum op Papendal voor een voetanalyse en voor het aanmeten van zooltjes. Deelnemen aan de halve marathon van Egmond op 11 januari 2009, mijn derde halve marathon op rij, sla ik over. Dit omdat ik niet op tijd fit ben voor deze run. Een flinke teleurstelling die ik eigenlijk wel heb zien aankomen. Jammer, want ik was geheel gefocust op deze klus en voelde me sterk na mijn tweede halve marathon in Amsterdam! Een tandje erbij qua training was de opzet om zo goed mogelijk voor de dag te komen op het strand van Egmond. Dikke pech!

Bron http://runningcrashdummie.web-log.nl/

Ik zal door het afhaken helaas mijn hardloopmaatjes Ids en John helaas niet kunnen ontmoeten. Twee kanjers en grote sporters. Beiden een voorbeeld voor mij. Mijn startnummer wordt door Jacqueline alias Curly overgenomen. Een bikkel die net als John uit Zeeland komt en binnenkort haar eerste marathon in Rotterdam gaat lopen. Petje af! In Rotterdam zal ook Katrien Rogiers deelnemen aan de marathon. Waarom ik deze kanjer noem? Heel simpel. Zij bezoekt ook met regelmaat mijn hardloopweblog en is een voorbeeld voor mij. Een kanjer in optima forma en altijd positief ingesteld. Deze snelle Belgische dame loopt nog niet zo lang, maar heeft in een korte periode al een aantal marathons op haar naam geschreven. Ik hoop haar ooit op een evenement te ontmoeten.

Mijn goede voornemens heb ik inmiddels gemaakt voor 2009. Een goed herstel en deelnemen aan een aantal halve marathons als voorbereiding voor een marathon. Mijn loopmaatje Ids uit Apeldoorn stelt zelf voor om mij te helpen om de halve onder de twee uur te lopen. Dat zijn geen loze woorden, want hij heeft me dit jaar nog geholpen om de 10 kilometer onder het uur te lopen en door zijn haaswerk heb ik deze missie eenvoudig volbracht. Maar ik ben al dik tevreden als ik na 21k de finish bereik in een tijd rond de 2.15 u.

De marathon is de afstand die op mijn verlanglijst bovenaan blijft prijken. Van diverse hardloopkanjers kan ik rekenen op hulp als adviezen.
Als ik er mentaal als fysiek klaar voor ben wil ik hier aan deelnemen. Maar voorlopig maak ik voorzichtig wat kilometers op de loopband bij de fysio en is 41 kilometers nog lang niet aan de orde. Wat ik nu het meeste mis zijn mijn lange duurlopen. Lekker op de zondagochtend richting het bos en de Ginkelse hei en twee tot tweeënhalf uur intens genieten van alles wat zo’n training met zich meebrengt. Maar ik geef de moed zeer zeker niet op en wil volgend jaar weer lekker hobbelen.

Bron http://runningcrashdummie.web-log.nl/

Nu op naar de gezellige donkere dagen. Ondanks dat ik geen kilometer hardloop is er gelukkig genoeg afleiding. Genieten van mijn gezin is nu nog intenser. Tenslotte zijn zij mijn grootste passie. Inmiddels is onze woning versierd met een kerstboom en lichtjes. De kids hebben de boom zelf versierd en zijn heel nieuwsgierig wat de kerstman voor hun dit jaar onder de boom zal leggen. Tot slot wens ik iedereen prettige kerstdagen en heel veel hardloopplezier en een blessurevrij 2009.

© Eugène Lekatompessy – Ede / http://runningcrashdummie.web-log.nl/