Zandenplasloop, het complete damesteam aanwezig

Bron foto: Mirjan Hoogendoorn (clubfotgraaf Loopgroep2000)Prachtige herfsttinten kleurden het parcours van de 6e editie van de Zandenplasloop. Qua deelnemers de meest bezochte loop in de serie van vijf lopen georganiseerd vdoor de steeds bekender wordende Loopgroep2000. Bij aankomst was het al weer een heerlijke drukte. Weer drukker dan vorig jaar.

Met een deelnemersveld van ruim 400 lopers, verdeeld over de 5 en 10 km, begint de Zandenplasloop echt een kraker onder de regionale wedstrijden te worden. Jong en oud, snel en minder snel kwamen ook dit jaar weer richting Nunspeet. Onder de snelle lopers de vele bekenden gezichten zoals Melchior van der Pol, Wout Mensink, Randy Hendriks, Gert-Jan Tichelaar en vele andere bekenden. Zelfs de lopers van AV Triathlon beginnen op de Loopgroep2000 lopen af te komen. Op weg naar Nunspeet werd er in de auto al gezellig gekletst met Martijn Broekman en Hans Rewee. Martijn altijd goed voor mooie ereplaatsen. Naast de genoemde snelle mannen was ook het gehele Running2000 damesteam aanwezig om te strijden voor de ereplaatsen op de 10km. Logisch gezien Loopgroep2000 en Running2000 familie van elkaar zijn.

Bron foto: Mirjan Hoogendoorn (clubfotgraaf Loopgroep2000)

Ilse Pol, goed voor hele snelle tijden. Melanie Spruit, misschien wel op weg naar we een nieuwe persoonlijk record. Ilonka van de Hengel die ook weer goed op weg is naar mooie tijden op de diverse afstanden. Ook de nieuwste "aanwinst", Esther Arts, sierde met het mooie zwarte shirt het deelnemersveld. Voor de 10km wedstrijd dus weer drukte alom, waarbij het geheel natuurlijk weer werd opgesierd door speaker Jan de Becker die er weer heerlijk en vrolijk op los aan het praten was. Onze Jan, die voor iedere loper een mooi praatje heeft en ook zo langzamerhand een begrip aan het worden is. Tijdens het inlopen de bekenden succes wensen. Zeker ook Melanie die een gooi zou gaan doen naar een nieuwe persoonlijk record met als doelstelling een tijd net onder de 37min. Voor dit mooie streven zelfs begeleidt door twee goede hazen. Twee hazen waar uiteindelijk meerdere lopers, waaronder ook ondergetekende, dankbaar gebruik van zouden gaan maken.

Na de aankomst en de prijsuitreiking van de 5km werden de 10km deelnemers opgesteld om weggeschoten te gaan worden door de Nunspeetse wethouder Van der Geest. Echter werd niet eerder van start gegaan voordat de oudste deelnemer van het veld de 5 km finishlijn passeerde. Dit gebeurde onder luid applaus van het in grote getale aanwezige publiek en alle 10km deelnemers. Na het aftellen en het fluitsignaal van Van der Geest werd het op een lopen gezet. Gert-Jan Tichelaar ging er zoals gewoonlijk weer als een hazewind vandoor. Liet zelfs even Martijn Broekman achter zich. Dit alles gevolgd door vele snelle senioren en veteranen. Niet alleen snelle mannen, maar ook de Running2000 dames lieten van zich spreken. Ilse Pol trok goed mee met haar mannelijke collega’s. Melanie Spruyt werd door haar Altis-hazen begeleidt op een strak kilometerschema. Een mooi groepje vormde zich rondom dit koppel, waaronder "snelle" Rik, Hans Rawee, Esther Arts en ik.

Bron foto: Mirjan Hoogendoorn (clubfotgraaf Loopgroep2000)

Een heerlijk koppel om constante kilometertijden te lopen. Heel vlakke kilometertijden op het keurig uitgezette en aangeduide parcours. Een parcours met wat kleine glooiingen, dus een mooi parcours om je klaar te stomen voor de aankomende zevenheuvelenloop. Ook dit jaar weer een parcours om voor velen mooie pr’s te lopen. En inderdaad sneuvelden er heel wat pr’s. Onder andere voor Martijn Broekman die als eerste over de meet ging. Hij liep een keurige 32.54. Voor hem was het helaas geen KNAU-wedstrijd om zodoende in de top-10 van zijn vereniging AV Triathlon te komen. Randy Hendriks stelde wel het clubrecord van Running2000 weer scherper. Melanie Spruyt, die haar doelstelling helaas net niet haalde, maar toch heel tevreden was met haar mooie 37.29. John de Vries die weer langzaam terugkomt naar snelle tijden onder de 38 min. Aldus weer alom tevredenheid, blijdschap en geluk bij de vele deelnemers.

Ook weer veel blijdschap en geluk bij het uitreiken van de ereprijzen in de diverse categorieën waarbij vooral het ereschavot bij de dames senioren in het oog viel. Geheel gevuld met de snelle dames van Running2000. Al met al dus weer een bijzonder geslaagde en zeer goed georganiseerde loop van Loopgroep2000. Een loop waar blijdschap en gemoedelijkheid hoogtij vierden. Twee mooie begrippen die het lopen en deelname aan georganiseerde lopen zo mooi maken.

© Harry van ’t Veld – Nijkerk – http://www.running2000.nl