ImageJan Hollak loopt al enkele jaren een stuk fanatieker dan in zijn jonge jaren. En daar waar je jezelf nauwelijks ziet veranderen zien mensen izo in de loop der jaren een heel ander mens. "Is het hem wel?". Zo kwam Jan er via via achter dat op een feestje over hem werd gesproken en vrijwel unaniem was men het er over eens dat er niet veel Jan over was van de eens zo gezellige dikkerd.

Jan zelf wist niet beter of hij was altijd slank geweest. Oké, vroeger was hij inderdaad bokser in één van de hogere klasses en zijn riem moest de laatste tijd regelmatig een gaatje verder. Net als zijn horlogebandje. Maar om nu te zeggen echt een groot gewichtsverlies. Nee, dat herkende hij niet. Het was hem wel opgevallen dat men vroeger nog wel eens zei: "Je ziet er goed uit", maar van zijn loopvrienden had hij begrepen dat zo iets niet goed was wanneer je hardloper was. Er goed uit zien dan ben je te dik.

Image

Laatst was Jan jarig en had hij iets te diep in het glaasje gekeken en dat gecombineerd met het pr op de 3000m eerder die avond gaf grote problemen om de trap op te komen naar bed. Dat zijn vrouw hem simpel over de schouder gooide en naar boven tilde maakte niet veel indruk op hem. En het gebak en de drank hadden slecht 214,7 gram gewichtstoename gegeven dus er hoefde geen straftraining gedaan te worden. De Midwinter 2009, dan gaat het gebeuren. We zijn als loopmaten natuurlijk benieuwd of hij té licht bevonden wordt.

Image

© Rinus Groen – Apeldoorn