Ingezonden door Rinus GroenWat is er nu mooier dan met iemand samen te lopen die alles wat jij kunt beter kan, meer ervaring heeft en er ook nog eens leuk uit ziet. Ik zie dan iemand voor me als de dame op de rechterfoto. Op alle afstanden is ze beter, beter geweest en zal ook altijd beter blijven dan ik. Op de foto komt ze net in 1.07.35 op de halve marathon over de streep als wereldkampioene. Plezier, gemak en overmacht straalt er van af.

Zelf loop ik nu dagelijks met een groep oude mannen die allemaal klagen over hun pijntjes. Vaak moet ik ze zelfs aan hun schaarse haren meetrekken. Want o wee wanneer ik er niet ben, dan komen alleen de échte diehards nog. Vroeger liep ik veel met Carla en Margriet, twee gedreven dames, die mij als haas gebruikten. Een rondje wereldbol zal ik toch wel met hun afgelegd hebben. Dag in dag uit kwamen ze naar de baan en werkten braaf hun intervaltrainingen af in tempo´s waar ik nu voor teken.

Archief Loopkrant.nl

Maar ja, van de dame als op de foto, is er maar één en die woont in Zuid Afrika. Of is er soms een hardlopende look-a-like dichter bij huis? En zo ja zou ze dan ook met een prutser als ik trainen en niet liever met een Gert Jan Liefers lopen die ook in Apeldoorn vertoefd?

Ingezonden door Rinus Groen

© Rinus Groen – Apeldoorn