Ingezonden door Rinus GroenDavid Banner zei altijd: "Maak me niet kwaad. Je vindt me niet aardig als ik kwaad wordt." Maakte je hem toch kwaad, wat twee maal per aflevering gebeurde, dan veranderde hij in De Hulk en sloeg hij de hele boel kort en klein. Om mijn looppartner Jan Hol(la)k kwaad te maken en in De Holk te laten veranderen moet ik vaak al min energie gebruiken, want Jan krijg je de pis niet zo gauw lauw zoals men dat hier in Apeldoorn zegt.

Laatst liep hij, tijdens een 3000m baanwedstrijd georganiseert door Apeldoornse vereniging AV’34, achter Dennis van Lohuizen (tevens loopmaat). Toen de tijd rijp leek om Dennis te slachtofferen, na het lange kopwerk, bleef Jan netjes achter hem lopen en verzuimde het om de knop op kill te zetten. Na afloop was hij zelf trots op zijn prestatie. Nadat ik hem nadien enkele foto´s toonde van het verschil qua inzet moest Jan toch toegeven dat hij een kans had laten liggen.

Ingezonden door Rinus Groen

Een week later had hij ‘de oren kort aan de kop’ tijdens de Runnersworldloop in Apeldoorn-Maten en toen Dennis even verzwakte knalde hij er overheen en liep zelfs onder de 39 minuten op de 10km. Dennis volgde op ruim een halve minuut. Bij de 3000m van de Apeldoornse vereniging AV Veluwe op 10 september stonden Dennis en Jan Hollak weer aan de startlijn. Jan knalde erin en Dennis was na één ronde al gezien. Blijkbaar was de David Banner in Jan Hollak weer terug, want in de tweede ronde kon Dennis zo naar hem toe lopen zonder te versnellen. Hij liep Jan zelfs na vijf ronden helemaal zoek.

Ik noem Dennis van Lohuizen wel eens pestend ‘Van Loghuizen’, maar blijkbaar heeft ook hij een knopje waarmee je hem op turbo kunt zetten. Dennis wreef Jan, die dagelijks op de baan traint, deze avond in dat het goed voor Jan zou zijn om wat baantraining te gaan doen om zodoende wat tempogevoel te krijgen. Oh, wat kan ik hier altijd van genieten…die kleine steekjes onder water. Make them angry!

Ingezonden door Rinus Groen

© Rinus Groen – Apeldoorn