Runnersworldloop Apeldoorn 2008

ImageZaterdag 9 augustus 2008. Eindelijk eens niet heet. Maar ook geen regen, onweer of ander excuus. En dus dit jaar heel veel lopers én mooie tijden op de enige wegwedstrijd hartje zomer in Nederland. Een klein beetje leek het wel een reunie. Veel snelle oude lopers van weleer langs de kant om de generatie van nu aan te moedigen, maar vooral ook heel veel lopers die gelukkig het lopen nog steeds niet kunnen laten. 

Om 19.00u werden de lopers weggeschoten. Voor tien kilometer over een parcours waarbij men vier keer langs de speaker moest, die de prestaties van de afgelopen twintig jaar van bijna iedereen kent, Henk Borgmeijer, wie kent hem niet? De allersnelste loper dit jaar op de tien kilometer werd Gert-Jan Wassink. Met 31.54 won hij met speels gemak van zijn trainingscollega Simon Beemsterboer. Simon was de hele wedstrijd in gevecht gewikkeld met Gaby van Gaulil (M35). Gaby leek het tempo van Simon wel best te vinden. En leek te hopen op een inzinking van Simon of een eindsprint om de strijd om zilver te beslissen. Echter in de laatste ronde liep Simon toch nog eenvoudig weg van Gaby om solo richting plaats twee te lopen. De plannen van Gert-Jan Wassink zijn helder: hij wil een écht goede marathonloper worden. En een tien kilometer loopje in de buurt is gewoon leuk om te doen. Want momenteel is het toch nog wel een beetje vakantiereces en de echte scherpe trainingen zullen pas later weer gaan komen. 

Image

Een van de mooiste prestaties van de avond werd geleverd door Aart Sigter (M50). Met 33.20 liet Aart Stigter zien dat leeftijd relatief is. Met een vierde plaats liep hij een droomtijd, vóór de favorieten Tonnie Stouten en Ronald Derksen van de organiserende vereniging AV Veluwe.  Na afloop zagen wij veel tevreden gezichten, want veel lopers waren gewoon heel blij met de gelopen tijd. En als lopers blij zijn is dat natuurlijk ook vooral de verdienste van een organisatie eromheen waarbij alles op alles werd gezet om de lopers gewoon lekker te kunnen laten lopen. Tien kilometer (of vijf kilometer) lang door een wijk in Apeldoorn waar veel Apeldoorners zelf ook maar één keer per jaar komen.

Image

© Redactie Loopkrant.nl