Hardloopwebloggen

Foto ingezonden door EugèneHet eerste half jaar van 2008 zit er op en ik kan zeggen dat het een goed hardloopjaar is met de City Pier City in maart als ijkpunt. Helaas geldt dit niet voor Carla. Zij heeft van haar sportarts te horen gekregen dat haar lichamelijke klachten pas zullen ophouden als ze met hardlopen stopt óf minder intensief gaat lopen. In wandelen heeft ze geen trek, dus heeft ze definitief haar hardloopschoenen in de wilgen gehangen.

Nu is ze aan het fitnessen en kan hier gelukkig haar ei kwijt! Ik mis wel het doordeweekse loopje met haar, maar ik weet ook dat ze alles heeft geprobeerd om koste wat kost te blijven hardlopen. Carla, heel veel plezier met fitness. Doordat hardloopmaatje Carla niet meer hardloopt zijn er ook geen updates meer op haar weblog te vinden en schrijft ze geen stukjes meer voor loopkrant.nl. En dat is een groot gemis voor alle lezers, want al haar hardloopervaringen en alle gezinsperikelen kon zij altijd mooi verwoorden en schreef ze dat op haar log.

Mijn hardloopweblog houd ik nog steeds bij, zover dat mogelijk is. Nu nog frequenter omdat ik sinds een paar weken een nieuwe hardloopgadget heb. Een moderne stappenteller in de vorm van een armbandje waarmee ik elke training kan registreren en via de website van desbetreffend hardloopmerk de gegevens kan uploaden. Daarnaast kun je aan onderlinge challenges meedoen. Uiteraard heb ik me aangemeld voor de webloggers challenge en kan ik me meten met een twintigtal andere webloglopers.

Foto ingezonden door Eugène (r. Carla den Nieuwenhoop)

Het is de bedoeling om in drie maanden zoveel mogelijk kilometers te lopen en dit gaat mij redelijk goed af aangezien ik drie keer in de week loop. Natuurlijk baas boven baas. Een aantal kilometervreters nemen deel aan de challenge (o.a. Martine aka RuntoDream, Alwin Groen, Running Ronald hebben al meer dan 100 kilometer gelopen 3 weken). Zelf hang ik in de middenmoot en loop rond de 40 km per week. De challenge houd me in elk geval scherp én in vorm wat nodig is voor mijn komende deelname aan de Hoge Veluwe Loop, de Dam tot Dam Loop 10 engelse mijl en de halve marathon in het najaar. Op de Hoge Veluwe Loop zal mijn dochter en misschien mijn zoon ook deelnemen aan de Moeffie Mijl. Ik kan haast niet wachten op dit ogenblik!

Daarnaast wil ik begin volgend jaar de halve van Egmond lopen. Dus de lat is weer wat hoger gelegd met het vooruitzicht om in het najaar hééél misschien mijn eerste marathon te lopen! Ja, je leest het goed! Het kriebelt elke keer als ik met mijn buurman Ab praat die bezig is met zijn voorbereidingen voor zijn marathon in New York en als ik de hardloopervaringen lees op diverse weblogs van de vlaamse hardloopkanjers Katrien, Wend en, Stofke. Ook de bezoekjes die ik krijg van de Nederlandse hardloopwebloggers als Fred, Ids, John, Ronald, Tiny, Richard en Martine op mijn weblog doen me ontzettend goed en werkt heel motiverend. Het zijn hardloopkanjers! Dat ze mijn weblog bezoeken en een reactie achterlaten vind ik geweldig omdat hardloopprestaties in zijn totaliteit bescheiden zijn in verhouding met die van hen. Ja, ik heb heel veel bewondering voor ze en hoop deze kanjers ooit te ontmoeten bij een hardloopevenement.

Nogmaals wat de marathon betreft. Ik wil niet te hard van stapel lopen en kijk pas vooruit als ik de geplande halve marathons goed heb gelopen. Dan zal ik een beslissing maken met betrekking tot het lopen van een marathon die ik dan in het najaar van 2009 wil gaan lopen.
Lukt het niet omdat mijn hardloopprestaties tegenvallen dan is er nog geen hardloper overboord en ga ik gewoon op de oude voet verder. Lekker blijven webloggen, lopen en vooral genieten van alles wat hardlopen met zich meebrengt. Tot slot de wijze woorden van webhardlooplogger/hardlooptopper Tiny: Eerst lekker een paar halve marathons afwerken en dan eens gaan denken aan een hele. Zeker er naar toe werken met een strak plan. Doelen stellen en testen! Testen onvoldoende, dan geen marathon. Mijn visie!!

© Eugène Lekatompessy – Ede / http://runningcrashdummie.web-log.nl/