Zes uur van Haarlemmermeer

Ingezonden door Paul van HielHeel de week veel te laat in bed, één keer gaan lopen… Waar gaan we vandaag 31 mei weer aan beginnen? Geen paniek, ik neem alles zoals het komt en nog altijd zit de 60km in mijn hoofd. Om 06u30′ draait mijn dieseltje om naar Cruqius te rijden, ongeveer 2u30′ van Jette. Het eerste waar ik steeds naar kijk is het weer. Vandaag bewolkt maar droog.

Het is rustig rijden en ruim op tijd staan we geparkeerd aan het parcours. We gaan zes uur lang rondjes draaien van 1620 meter. De inschrijving verloopt zeer vlot. Nog een snelle babbel met Gert, Willy, Henry, Eric, Christof, Gerals, Patrick en nog wat bekenden. En op mijn dood gemak begeef ik me naar de start met een appeltje in de hand. Mijn startnummer hangt omgekeerd maar dat is niet erg vermits ik met nummer 69 mag lopen. Het moet mij weer overkomen.

Ingezonden door Paul van Hiel

Wat was het plan ook weer? Zeer traag starten, dan iets sneller en zo rekenen om 60km te halen.  Zo gezegd zo gedaan. Ik zet me helemaal achteraan en start de eerste 10meter traag… Het zal me later wel bekopen, maar toch ruk ik op naar de kopgroep. Iedereen weet dat Paultje een beetje over zijn toeren gaat hier, maar vooraan lopen is ook eens leuk. Na twee rondjes aan 14km/u beslis ik om eens verder op eigen ritme te gaan. Door zo snel te starten blijft mijn tempo een stuk te hoog. Mijn 60km halen zit niet meer in mijn hoofd. Ik loop zo verder en misschien dan nog een paar uur stappen, we zien wel.

Na drie uur rondjes draaien kom ik mijn eigen tegen. Ook dit moet een mens positief bekijken. Nu zijn we met twee om verder te gaan. Na 40km begint het echt lastig te worden maar toch blijven mijn rondjes 09’30". Ik moet ergens nieuwe energie vandaan halen… Een Duitste herder is één van mijn lievelingsdieren en zo eentje zit er ook langs het parcours in de graskant. Ik stop bij het beestje om hem te aaien en spontaan gaat hij op zijn rug liggen. Ik verlies hier enkele minuten mee, maar de band met de hond was even belangrijker dan lopen. Hij gaf me energie terug wat voor veel mensen misschien raar zal klinken.

Ingezonden door Paul van Hiel

Na mijn pauze komt er een mooi ritme in. Er beginnen al weer veel lopers te wandelen. Mijn rondjes zijn constant nu en ze roepen af dat ik derde senior ben… een podium?? Ik zoek uit waar de vierde senior loopt (op 2km ongeveer) en reken dat hij zeker geen bedreiging meer kan vormen. Tot het einde loopt het terug plezierig ondanks mijn te snelle start toch met een goed gevoel kunnen finishen. Gert Mertens wint met net geen 80km (een plaspauze), Patrick Kloek siert de tweede plaats. De Belgen doen het weer eens goed. Bij de seniors neemt Christof Rul de eerste plek, dan een Nederlander en de derde plaats is voor mij. Een eerste podium. We doen het niet daarom, maar het is toch eens leuk een beker in ontvangt te nemen. Na afloop blijkt iedereen tevreden en er is heel sterk gelopen vandaag. De organisatie stak weer eens goed in elkaar, het weer zat mee, de benen zaten mee… op naar de volgende.

© Paul van Hiel – Jette (BE) / http://paulvanhiel.spaces.live.com