What’s a name

ImageAdriaan van Dis had ooit een wereldberoemde Cellist in zijn praatprogramma waar hij aan vroeg of mensen de man wel eens op straat herkenden. Hij wist te vertellen dat hij ooit in de trein zich ongemakkelijk had gevoeld toen de vrouw tegenover hem continue glimlachend naar hem keek. Toen hij haar aankeek sprak ze; ik weet wel wie u bent, u bent Simon Tahamata.

Bij Runnersworld sprak een mevrouw mij aan met de vraag:"U bent toch Rinus Groen? Mijn man vindt u een soort god. U doet dingen die hij zo zielsgraag ook zou willen. Hij volgt al uw prestaties en heeft het er continu over. Zelf loop ik ook wel eens te mijmeren dat ik graag zou willen wat een ander kan. Een haas die 24 km/u loopt, een duwtje in zijn rug geven en faster, faster roepen zoals Henk Gommer in zijn rol als haas in Hengelo ooit overkwam."

Foto genomen door Rinus Groen

Op het zwemkamp van mijn dochtertje wilde een vrouw niet met mij trainen, want ik liep 25 minuten over de tien kilometer. Een tijd die zij op de vijf kilometer niet haalde. Je kunt natuurlijk ook uitmuntend als atleet zijn en toch op je startnummer je naam hebben, omdat anders niemand weet wie je bent. Wanneer die naam dan ook nog lang en niet lekker op de tong ligt ben je natuurlijk in de aap gelogeerd. Ik kan me niet heugen dat het hele stadion in Hengelo Matelong scandeerde. Haile, Haile lukte al beter.

Ingezonden door Rinus Groen

In 2005 liep ik de tien kilometer in de Maten toen ik voor het eerst enorme last kreeg van kortademigheid veroorzaakt door, naar ik zelf denk, een allergie tegen iets in de lucht. Sindsdien is het elk jaar in september bingo en loop ik half oktober opeens weer met voldoende lucht. Ik weet het en leg me er bij neer. Snufjes en pufjes zijn aan mij niet besteedt. Op de laatste twee kilometer van eerder genoemde loop worstelde ik me naar het eind toen een vrouw bij me kwam fietsen. Ze zag mijn lijden en besloot me niet in te halen. "Zet hem op":riep ze ter aanmoediging en ik mompelde:"ik ben kapot". Bij het bordje negen kilometer moest ze afslaan en als laatste aanmoediging riep ze: "Je bent er haast. Nu niet opgeven Titus. Succes!". (note redactie: op het t-shirt van Rinus stond Titus Running Support)

© Rinus Groen – Apeldoorn