Enkeltje Bejing

ImagePotverdrie: enkelblessure. Lornah vertelde ons in 2007 nog dat rust wellicht niet de zwaarste training, maar wel de belangrijkste training is. Bewust of onbewust is dit het motto wat me de afgelopen drie weken ‘op de been’ heeft gehouden. En het zoeken en lezen van verhalen van lotgenoten heeft ook wat verlichting gegeven. Zo wordt natuurlijk de herstelperiode van 800m-loper Lathouwers op de voet gevolgd.

Aankomende maandag gaat de tape om m’n enkel eraf en eigenlijk hoop ik dat er geen nieuwe tape omheen hoeft. En anders tape waarmee weer normaal gewandeld kan worden en waarme hopelijk alweer lichtjes een rondje gedribbeld kan worden op de baan. Looptape ofzo, iets waarmee bewegen alweer gestart kan worden, het elastische broertje van loopgips. Belangrijker nog: ik wil weer ’s ochtends snel onder de douche duiken. Nu moet ik eerst alle handdoeken in paraatheid brengen, het pootje ver genoeg omhoog op de wasbak en zorgen dat ik me goed kan vasthouden bij een eventueel ‘slippertje’. Een plastic builtje eromheen was me getipt, maar dat wil toch niet echt helpen. Het kost dan ruim een kwartier om het ding fatsoenlijk om te binden en dan nóg druppelt het water langs de knie door het plastic omlaag richting de enkel.

Image

Dan maar wat meer lenigheid erin brengen. Is trouwens zowiezo goed voor het stijve logge lichaam. Nu ik dus al drie weken niet heb kunnen lopen ben ik genoodzaakt om het lichaam op een andere manier superfit te houden. Elke dag een kwartiertje buikspieroefeningen doet het lichaam goed. De dag erna voelt het heerlijk, maar de dag daarna kun je me soms van de bank af trekken. Ach elk voordeel heeft z’n nadeel. Oh nee, geen voetbal nu!! Wordt helemaal knetter van dat elftal. De sfeer is leuk, maar al dat gebabbel ervoor en erna…continue ‘hoe gaat het met de enkel van" en ‘we zijn bijna kampioen’.  Kunnen wij lopers nu dan ook zeggen dat we met z’n allen limiet voor de Olympische Spelen hebben gehaald? Simon Vroemen en Hilda Kibet hebben afgelopen periode met speels gemak de limiet gelopen..Maar hardop praten over ‘Goud’  is not done. Bejing, here we come!

© Fiona Markus – Redactie Loopkrant.nl