Wedstrijd 1797

ImageOp dinsdag 1 april liep ik in Zutphen mijn 1797-ste wedstrijd: een 5000m baanwedstrijd en maakte daar een cruciale beginnersfout. Ik had vergeten mijn hardloopbroekje mee te nemen. Thuis mijn loopspullen aangetrokken en dacht nog dat het slimmer was om mijn korte broekje pas vlak voor de wedstrijd aan te trekken. Dit om de kans op schraal worden te minimaliseren.

Ik legde dus mijn short terzijde en trok mijn trainingsbroek aan. ‘s-avonds lag mijn short inderdaad nog steeds terzijde in plaats van in mijn tas. We moesten om 19u00 starten, maar gezien de weersomstandigheden werd dit door Hanzesport een kwartier uitgesteld.  Het kwam met bakken uit de lucht. Vlak voor de start liep ik snel naar de kleedkamer en dacht even vlot mijn short aan te kunnen trekken. Helaas niet te vinden dus. In de gang had ik een bak met gevonden loopattributen gezien en daar zocht ik tevergeefs naar een korte pant/short. Dan maar in mijn zwarte onderbroek, triatleten lopen immers ook vaak in een zwembroek. Maar eenmaal buiten was het commentaar niet van de lucht.

Image

Gelukkig bleek loopster Astrid Beerten, beter bekend als Candy, een strakke korte damespant voor me te hebben. Snel aangetrokken en op naar de start. Daar brak de hemel echter pas echt open en kropen we met z´n vieren (de enige drie deelnemers en de startster) snel onder één paraplu hopende op betere tijden. Na een minuut of vijf werd de regen iets minder en besloten we snel van start te gaan. Badend door de plassen probeerde ik Dennis van Lohuizen bij te houden, maar na 40sec op de eerste 200m en 2.06 op de 600m viel ik drijfnat terug naar een tempo van rond de 15 km/uur. Met vier man organisatie op de been voor ons! Daardoor durfden we geen van drieen uit te stappen. Dennis kwam in 18.42min binnen en ik had 19.10min. Astrid had op marathontempo gelopen en kwam uit op 26.05. Zij komt in Rotterdam, als ik het nu zie, op 3.40.06 over de eindstreep.

© Rinus Groen – Apeldoorn / http://www.avveluwe.nl